-Σε συνεργασία με ένα ισχυρό μπλοκ μαροκινών τραπεζών θα δημιουργήσει νέα εταιρεία, η οποία επιδιώκει να ξεκινήσει την δραστηριότητά της στην γραμμή Αλγεθίρας (Ισπανία) – Ταγγέρης (Μαρόκο), πιθανότατα με τα πλοία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της «ANEK LINES» και «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της «Blue Star Ferries».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, την δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά του Μαρόκου, σε συνεργασία με ένα ισχυρό μπλοκ μαροκινών τραπεζών, αποφάσισε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία «Attica Group», που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών για επιβάτες και φορτηγά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα αυτά, αρχικά ο στόχος της «Attica Group» είναι η δημιουργία μιας εταιρείας σε τοπικό επίπεδο, ενώ μακροχρόνια η συνεργασία μεταξύ των δυο μερών αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω, καθώς η νέα εταιρεία επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλες γραμμές στην Μεσόγειο, που συνδέουν το Μαρόκο με την Ευρώπη (Ισπανία, Γαλλία), με κυριότερο ενδιαφέρον τα λιμάνια της Νότιας Γαλλίας (Sete) και του Nador (Μαρόκο).

Η νέα εταιρεία ενδιαφέρεται να ξεκινήσει την δραστηριότητά της στην γραμμή Αλγεθίρας (Ισπανία) – Ταγγέρης (Μαρόκο), πιθανότατα με τα πλοία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της «ANEK LINES» και «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της «Blue Star Ferries»

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή («Baleària» και «Trasmediterránea») και οι οποίες αναμένεται να αντιδράσουν με την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
Η εταιρεία, που φαίνεται, ότι θα αποτελέσει την βάση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής συνεργασίας της «Attica Group», φέρεται να είναι η «African Moroccan Line», η οποία ενδιαφέρεται να ξεκινήσει την δραστηριότητά της στην γραμμή Αλγεθίρας (Ισπανία) – Ταγγέρης (Μαρόκο) με δυο πλοία. Πιθανότατα, τα πλοία αυτά θα είναι το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της συνεργαζόμενης με την «Attica Group», «ANEK LINES» και το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της «Blue Star Ferries».

Η απόσταση, που χωρίζει τα δύο λιμάνια, Αλγεθίρας και Ταγγέρης, είναι 30 ναυτικά μίλια και θα καλύπτεται περίπου σε 1 ώρα και 30 λεπτά

Σύμφωνα με δημοσιευματα, πρώτο επιδιώκεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια στην γραμμή αυτή το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», το οποίο, όμως, προς το παρόν είναι ναυλωμένο από το ελληνικό κράτος για την μεταφορά μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, θα ακολουθήσει το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», με προοπτική να παραμείνει στην γραμμή αυτή τουλάχιστον για 2 χρόνια.
Σημειώνεται, ότι η απόσταση, που χωρίζει τα δύο αυτά λιμάνια, Αλγεθίρας και Ταγγέρης, είναι 30 ναυτικά μίλια και θα καλύπτεται περίπου σε 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σε περίπτωση, που ευοδωθεί το ανωτέρω σχέδιο, καθώς αναμένεται η επιβεβαίωσή του από επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας, η «Blue Star Ferries» θα προβεί σε εσωτερικές ανακατατάξεις και, μάλιστα, στην αρχή της εφετινής θερινής σεζόν.

Στα πλαίσια των ανακατατάξεων, η «Blue Star Ferries» θα αποχωρήσει από την Ραφήνα και θα πρέπει να καλύψει άμεσα και αποτελεσματικά το κενό, που θα δημιουργήσει η αποχώρηση του πλοίου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» από την άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου

Στα πλαίσια των ανακατατάξεων αυτών η εταιρεία θα αποχωρήσει από την Ραφήνα και θα πρέπει να καλύψει άμεσα και αποτελεσματικά, με την δρομολόγηση άλλου πλοίου, το κενό στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου, το οποίο θα προκαλέσει η αποχώρηση του πλοίου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», που, μάλιστα, είναι και προσοδοφόρο.
Ενημερωτικά αναφέρεται, πως το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» έχει ναυπηγηθεί στην Πολωνία το 1992 και έχει μήκος 175,4 μέτρα και πλάτος 28,5 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 2.250 επιβάτες και 850 Ι.Χ., ενώ έχει την δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 22 κόμβων.
Το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1990, έχει μήκος 141,5 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 1.462 επιβάτες και 300 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει την δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 21 κόμβων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA