. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

Θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας και θα έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα για το ελληνικό χρέος, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην Αθήνα, την ελληνική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2016 , στα πλαίσια περιοδείας του στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας, ενώ θα έχει κρίσιμες συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερης βαρύτητας και έρχεται μετά την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρώφ στην Ελλάδα.ipa-simaia
Η απόφαση για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην χώρα μας ελήφθη κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, την Παρασκευή, ενώ εντύπωση προκαλεί, ότι λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές, στις 8 Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αθήνα.
Οι ΗΠΑ θέλουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να προχωρήσει ο επανεξοπλισμός της χώρας μας, με την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας να μην γίνεται αποδεκτή από το Λευκό Οίκο.
Μάλιστα ο Μπαράκ.Ομπάμα, στην ίδια περιοδεία του στην Ευρώπη, θα επισκεφτεί και το Βερολίνο, όπου θα έχει τετ α τετ συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και αναμένεται οι ΗΠΑ, με όχημα το ΔΝΤ, να πιέσουν για λύση στο ζήτημα του χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ