-«Υπό τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης, που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και την διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, αποφάσισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προειδοποιώντας, ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις, αν συνεχιστούν τα θλιβερά φαινόμενα στοn χώρο του αθλητισμού.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού έχει ως εξής:

«1.Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την Κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες, που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.podosfairo1

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι ο ίδιος διαιτητής, ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο, όπως ορισμένοι αναφέρουν), τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές, κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης, εύλογα είναι τα ερωτηματικά, που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στην σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν, ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους, για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα, ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες, που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν την βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης, που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και την διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν, ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ