Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, την ψήφιση στην χώρα του της «απαγόρευσης» του δικαιώματος των μουσουλμάνων γυναικών να φορούν μπούργκα σε δημόσιους χώρους για λόγους ασφαλείας, ζήτησε ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.
Πρόκειται για την γνωστή ισλαμική ενδυμασία, που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο μιας γυναίκας, για την οποία ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «δεν είναι κατάλληλη για την «ανοιχτή» γερμανική κοινωνία».
«Είμαστε ενωμένοι στο ότι θέλουμε να εφαρμοσθεί με νόμο το να δείχνουν όλοι το πρόσωπό τους, όπου αυτό είναι απαραίτητο για να ζήσουν στην κοινωνία μας. Στις Εφορίες , σε Υπηρεσίες, Ληξιαρχεία, Σχολεία και Πανεπιστήμια, στην δημόσια Διοίκηση και στα Δικαστήριο», δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF, μετά από μια διήμερη συνάντηση με τους συναδέλφους του από τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας .
Τον Μάϊο του 2015, η ολλανδική Κυβέρνηση ενέκρινε την απαγόρευση της μπούργκας σε ορισμένους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και των Ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης, κυβερνητικών κτιρίων και μέσων μαζικής μεταφοράς.
Μια παρόμοια απαγόρευση στις παραλίες τέθηκε σε εφαρμογή στην Γαλλία πρόσφατα και αφορά τα περιβόητα μπουργκίνι, που φορούν οι μουσουλμάνες.

berlin