Η αρπαγή νύχτα, δυο μέρες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, η προφυλάκιση και η παράταση κράτησης του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρας Φρέντυ Μπελέρη είναι σκανδαλώδης ,αντιδημοκρατική και εκτός κάθε Πλαισίου Κράτους Δικαίου .

Σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα , σε καμιά χώρα του κόσμου , ούτε καν στην ίδια την Αλβανία,ποτέ δεν έχει φυλακιστεί 2 μέρες πριν τις εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος .

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, το καθεστώς Ράμα προέβει στη βίαια αρπαγή και φυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρας ,αφού συνειδητοποίησε ότι χάνει το Δήμο Χειμάρας.ΟΦρέντυΜπελέρης είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών και νέος Δήμαρχος Χειμάρας.

Ας ελπίσουμε όλοι ότι δεν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες  για βία και νοθεία στις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξάγονται στην Αλβανία .

Ως Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θεωρούμε  ότι σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, είναι επιτακτική ανάγκη σύσσωμος ο Ελληνισμός, σε Ελλάδα, Κύπρο και ανά τον Κόσμο να καταστήσει σαφές στην Αλβανία ότι η ασφάλεια, η ευημερία και τα δικαιώματα των Ηπειρωτών που ζουν επί χιλιετίες στις πατρογονικές τους εστίες, στην κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, στο Βόρειο Τμήμα της Ενιαίας και Αδιαίρετης Ηπείρου, είναι αδιαπραγμάτευτα και βασικότατες προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Τέλος , καλούμε την Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση ως Κράτη Μέλη της Ε.Ε  να σταματήσουν αμέσως τις εργασίες της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας και να παγώσουν κάθε χρηματοδοτικό πρωτόκολλο προς το «Καθεστώς Ράμα» .

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ