Η Βουλή των Ελλήνων (διά της Επιστημονικής Υπηρεσίας της) και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνουν επιστημονική συνάντηση με θέμα «Το Σύνταγμα του 1864: 150 χρόνια μετά», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στην αίθουσα της Γερουσίας στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. SINTAGMA

Ο κ. Κώστας Μαυριάς, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων, ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, θα συντονίσει τις εργασίες της Α΄ συνεδρίασης της ημερίδας και ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συντονίσει τις εργασίες της Β΄ συνεδρίασης.

Διακεκριμένοι ομιλητές και κυρίως πανεπιστημιακοί θα αναδείξουν την ιδιαιτερότητα και τη σημασία του Συντάγματος του 1864 ως θεμελίου της πρώτης δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής μας παράδοσης και θα αναπτύξουν προβληματισμούς, διαπιστώσεις και συμπεράσματα.
Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί από τη Βουλή – Τηλεόραση και θα μεταδοθεί στη συνέχεια.
Τα πρακτικά της ημερίδας θα εκδοθούν από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://foundation.parliament.gr

τηλ. :210 3692272