Το The Greek Film Festival in Berlin αποκαλύπτει το νέο του keyvisual που θα σηματοδοτήσει την επερχόμενη 8η διοργάνωση.Το φεστιβάλ γελά και χαμογελά με την κωμωδία, την σάτιρα και το dramedyπουθα χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος του προγράμματος και στα οποία είναι αφιερωμένη η νέα έκδοση.

Κεντρική θέση στο keyvisualκατέχει σε κίτρινο φόντο η φωτογραφία ενόςdodo, αυτό το άκακο, ασχημούλι, αστείο αλλά και χαριτωμένο πτηνό, που έζησε ειρηνικά και αγαπημένα με όλο το ζωϊκό βασίλειο καθόλη την διάρκεια της ύπαρξής του στον κόσμο. Το dodoδυστυχώς εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από 300 χρόνια περίπου, μια απώλεια που πολλοί αγνοούν. Η ιστορία του έρχεται στην επιφάνεια με την ομώνυμη ταινία «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών 2022.

«Τι ζητά ένα …πτηνό στο keyvisualενός κινηματογραφικού φεστιβάλ; Κοιτάζεις το dodoκαι σίγουρα χαμογελάς αλλά και γελάς. Αν το προσέξει κανείς από πιο κοντά, χαμογελάει κιόλας, όπως η γραμμή πάνω απ‘αυτό. Από την άλλη, αισθάνεσαι μια μικρή θλίψη για την εξαφάνισή του. Ο συνειρμός μάς οδηγείστο σινεμά, την σκοτεινή αίθουσα που τόσο αγαπάμε και ελπίζουμε μέσα από την κρίση που περνάει να μην χαθείόπως το dodo, αλλά να μείνειολοζώντανο και να το απολαμβάνουμε όλοι μαζί για πολύν καιρό ακόμα» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Tokeyvisualεκπονήθηκε ως concept από την ομάδα του φεστιβάλ. Τα μέλη της με την ανατροφοδότηση και την συζήτηση συνέβαλαν στην αποκρυστάλλωση της τελικής του μορφής.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας & Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ