Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, που δημοσιεύονται στην στήλη του ΒΗΜΑτοδότη, ένα μπαράζ ονοματολογίας κυβερνητικών στελεχών, που βρίσκονται στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού και κινδυνεύουν από επερχόμενη κυβερνητική αναδόμηση, έχει ξεκινήσει στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.
Πρώτος και καλύτερος αναφέρεται ο Αναπλ. Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, για τον οποίο, όπως κυκλοφορεί στα υπόγεια του Μαξίμου, υπάρχει οργή, τόσο για τις ασυναρτησίες, που έλεγε για την πώληση του λιμανιού, όσο και για την σχέση του με τους διάφορους “αλληλέγγυους” στον Πειραιά. Μάλιστα, κατά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το προηγούμενο βράδυ της αναχώρησης του κ. Τσίπρα για το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάν, ο κ.Δρίτσας κλήθηκε μαζί με άλλους, που εμπλέκονται στο Προσφυγικό και οι φωνές του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ακούγονταν…ως την Ηρώδου του Αττικού!

“Υποψήφιοι προς αποχώρηση οι Νίκος Φίλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής – Μετακινείται η Όλγα Γεροβασίλη”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση φέρεται να είναι ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. “Ο Νίκος δεν μπορεί πλέον να σταθεί στο Υπουργείο Παιδείας” λένε κάποιοι στο Μαξίμου, υποστηρίζοντας, ότι η επιμονή του για ρήξη με την Εκκλησία, αλλά και οι θέσεις του για την Παιδεία, όπως και οι απόψεις του για την εθνική επέτειο, έχουν ήδη δρομολογήσει την έξοδό του. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι αυτός, που θα χαρεί ιδιαίτερα, αν απομακρυνθεί από το Υπουργείο Παιδείας ο κ. Φίλης, θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος, την στιγμή, που ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, να έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία.
Ο επόμενος, που προορίζεται για έξοδο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ότι διαδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την θέση του θα καταλάβει, κατά πάσα πιθανότητα, η Όλγα Γεροβασίλη για να ετοιμάσει τον εκλογικό νόμο. Το βέβαιο είναι, ότι η κ. Γεροβασίλη φεύγει από κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η ίδια θέλει το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν αποκλείεται, ως γιατρός, να βρεθεί και στο Υπουργείο Υγείας.

Φεύγει ο Παύλος Πολάκης – Τι θα γίνει με τους κ.κ. Γιάννη Μουζάκα, Γιώργο Σταθάκη, Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο

Την έξοδο από την Κυβέρνηση, ακούγεται, ότι θα δει και ο Αναπλ.Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο Γιάννης Μουζάλας τοποθετείται, όπως φημολογείται, σύμβουλος ή Υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, κατά την επιθυμία του Πάνου Καμμένου, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ή θα μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο, καθώς ο ίδιος θέλει το Υπουργείο Οικονομικών, ή θα μείνει εκτός Κυβέρνησης. Πάντως, Υπουργός Ανάπτυξης ακούγεται, ότι επιδιώκει να γίνει ο Νίκος Παππάς.
Επίσης, υπάρχει μια κατηγορία Υπουργών, που ζήτησαν, ήδη, να μην συμμετέχουν πλέον στην Κυβέρνηση. Ο ένας είναι ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που δεν θέλει να επωμιστεί τα νέα μέτρα, που έρχονται. Το μοναδικό όνομα, που ακούγεται, για την θέση του είναι αυτό του Γιώργου Χουλιαράκη.

“Θέλει να φύγει ο Νίκος Τόσκας -Επισφαλής η θέση του Νίκου Κοτζιά”

Κατά το δημοσίευμα, θα πρέπει να αποκλειστεί από το χαρτοφυλάκιο αυτό ο Γιάννης Δραγασάκης, αφ’ενός, επειδή ο ίδιος το απέρριψε από τον περασμένο Ιούνιο και αφ’ετέρου, επειδή θεωρεί, ότι έχει έργο να προσφέρει, ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και συντονιστής διαφόρων οικονομικών επιτροπών. Άλλωστε, όπως κυκλοφορεί στα υπόγεια του Μαξίμου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν αντέχει τα ξενύχτια των διαπραγματεύσεων και τις μαραθώνιες συνεδριάσεις των Eurogroup.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο άλλος Υπουργός, που ζήτησε να φύγει, είναι ο Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του λέει συχνά, πως θα παρακαλέσει τον Πρωθυπουργό να τον απαλλάξει από το “μαρτύριο που περνά”. Τέλος, επισφαλής κρίνεται και η θέση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, χωρίς, όμως, να αναφέρεται κάποιο όνομα αντικαταστάτη του.

vouli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ