Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σε 57.025 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη την χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων, που παραμένουν στα ελληνικά νησιά, ανέρχεται σε 9.662!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
“Υπάρχουν τουλάχιστον 41.000 μετανάστες στην Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Σύριοι και οι οποίοι είναι έτοιμοι να επανεγκατασταθούν σε όλη την Ευρώπη”!
Aυτό δήλωσε, σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, ο Έλληνας Υπουργός, υπεύθυνο για την μετανάστευση, Γιάννης Μουζάλας, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που παρέχονται από τον ΟΗΕ, ο αριθμός των ανθρώπων, που ευρίσκονται στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι και τον Ιούλιο, ήσαν 54.000 άτομα.
Από αυτούς, 41.000 έχουν ζητήσει και έχουν υποβάλει αίτημα για την επανεγκατάσταση τους, ενώ, επίσης, 2.000 από αυτούς έχουν συμφωνήσει να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.
Εν τω μεταξύ, επιπλέον 11.000 άνθρωποι, οι οποίοι σημειωτέον έχουν φθάσει πρόσφατα Ελλάδα δια θαλάσσης από την Τουρκία, εξακολουθούν να αναμένουν την καταγραφή τους, ενώ τα μηνύματα, που έρχονται από την γειτονική Τουρκία είναι άκρως αποθαρρυντικά για το μέλλον αυτής της κρίσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σε 57.025 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη την χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων, που παραμένουν στα νησιά, ανέρχεται σε 9.662

Μιλώντας πρόσφατα για την προσφυγική κρίση και την περιβόητη Συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε., ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι καθόλου ειλικρινείς, καθώς έχουν δώσει υποσχέσεις τις οποίες σαφώς και δεν τις τηρούν!
«Η Τουρκία, έχει σπαταλήσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τα τρία εκατομμύρια προσφύγων, που φιλοξενεί, ενώ δεν έχει λάβει σχεδόν καμία βοήθεια από την Ε.Ε., παρά μόνο συμβολικά ποσά, ύψους1-2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχουν υποσχεθεί 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Αλλά έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους οι Ευρωπαίοι;», ερωτά ρητορικά ο Τούρκος Πρόεδρος, που φαίνεται, ότι ετοιμάζει νέα σχέδια.
Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σε 57.025 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη την χώρα μας, ενώ οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 54 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων, που παραμένουν στα νησιά, ανέρχεται σε 9.662.
Στην Βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 22.090 πρόσφυγες,στην Κεντρική Ελλάδα 2.358, στην Νότια Ελλάδα 248 και στις δομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, 7.497 πρόσφυγες.

koutsoxeros3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ