-«Είμαι πεπεισμένος, ότι ούτε το ΝΑΤΟ, αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπερασπισθούν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βουλγαρίας»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Βασίλ Βασίλεφ: Μόνον ένα Βαλκανικό Σύμφωνο θα προστατεύσει τα συμφέροντά μας, σε περίπτωση τουρκικής εισβολής»!
Αυτός είναι ο τίτλος βουλγαρικού δημοσιεύματος, το οποίο αναφέρεται στην ενδεχόμενη τουρκική απειλή σε βάρος της Βουλγαρίας και στον τρόπο, με τον οποίο η χώρα αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν τέτοιον κίνδυνο. Το δημοσίευμα αυτό περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Βούλγαρου ειδικού στο θέμα αυτό και προέδρου του «Ιδρύματος Αδελφοί Βασιλέβι», Βασίλ Βασίλεφ.
«Η Βουλγαρία δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία, ότι θα προδοθεί από τους Ευρωπαίους, αν ενδεχομένως απειληθεί από την Τουρκία, εφ’ όσον τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών είναι με την Τουρκία» δηλώνει στο βουλγαρικό «Fokus», ο Βασίλ Βασίλεφ, υπογραμμίζοντας, ότι «δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε στην βοήθεια της Ρωσίας, γιατί πολλές βουλγαρικές Κυβερνήσεις έχουν κάνει τα πάντα να προκαλέσουν την αηδία της Ρωσίας απέναντι στην Βουλγαρία».

Η δυνατότητα αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής είναι μόνον μέσω της ενοποίησης της Βουλγαρίας με τις βαλκανικές χώρες Ελλάδα, Σερβία και FYROM , που νοιώθουν και αυτές, ότι απειλούνται κι’ αυτές από την Τουρκία!

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ειδικό, η δυνατότητα που υπάρχει, είναι μόνον η Ενοποίηση της Βουλγαρίας με τις βαλκανικές χώρες, που νοιώθουν, ότι απειλούνται κι’ αυτές από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Κυρίως, πρόκειται για χώρες Βουλγαρία και Ελλάδα, όπως, δευτερευόντως, για την Σερβία και την FYROM.
«Έχει γίνει κάποιο είδος άτυπης ένωσης μεταξύ των χωρών αυτών, προκειμένου να αποτραπεί η τουρκική απειλή, και αυτό, ίσως, είναι η πιο αξιόπιστη δυναμική, στην οποία μπορούμε να βασισθούμε, αγνοώντας τελείως, ότι η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ» , τόνισε ο Βασίλεφ, καθώς, όπως λέει, «το ΝΑΤΟ βλέπει μόνον την ρωσική απειλή».

«Είμαι πεπεισμένος, ότι ούτε το ΝΑΤΟ, αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπερασπισθούν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βουλγαρίας»!

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε αυτήν την Βαλκανική Συμφωνία, θεωρητικά μπορεί να ενταχθεί και η Ρουμανία.
«Δεν νομίζω, ότι μπορούμε να ελπίζουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά ούτε και την Ευρωπαϊκή Ένωση! Είμαι πεπεισμένος, ότι κανένας από αυτούς τους δύο διεθνείς Οργανισμούς δεν θα σηκώσει το δάχτυλό του να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βουλγαρίας, σε μια επιθετική ενέργεια ή ακόμη σε μια μαζική εισβολή των εκατοντάδων χιλιάδων λεγόμενων «προσφύγων», ή μεταναστών από την Τουρκία». «Άλλωστε, μια τέτοια εισβολή ισοδυναμεί στην πράξη με μια ακανόνιστη εισβολή, που θα κάνει την ίδια δουλειά με μια εισβολή εκείνων, που κατέχουν τα όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλεφ και κατέληξε: «Η Βουλγαρία πρέπει να εμπιστεύεται μόνον τον εαυτό της».

boulg