Στα παγκόσμια ΜΜΕ τοποθετήθηκε η ομογενειακή εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, η οποία συμμετέχει στην ΙΤΒ Berlin , τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο επικοινωνίας και προβολής της έκθεσης. Πραγματοποιείται στο Βερολίνο από 6 μέχρι και 10 του μηνός και αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου.

cof

Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες. Την έκθεση ΙΤΒ καλύπτουν σύμφωνα με ανεπίσημα ακόμη στοιχεία και με αυτά του 2018, περίπου 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 76 χώρες και περίπου 450 bloggers από 34 χώρες. Η ΙΤΒ είναι, μια έκθεση, που ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται συνεχώς παγκοσμίως.

Στη φωτογραφία η εκδότρια της Ε.Γ. Γεωργία Κωστακοπούλου, με την Αθηνά Θεοφανίδου Διευθύντρια Τμήματος Γερμανικών Εκθέσεων και Εκθέσεων Εξωτερικού στο Ελληνογερμανικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

MESSE BERLIN

Ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, MESSE BERLIN, ανήκει στις 10 κορυφαίες εκθεσιακές εταιρίες με τους πιο υψηλούς κύκλους εργασιών παγκοσμίως. Το εκθεσιακό κέντρο Berlin ExpoCenter City βρίσκεται στην παραδοσιακή τοποθεσία κάτω από τον Πύργο Αναμετάδοσης του Βερολίνου και διαθέτει εσωτερικό χώρο 160.000 τμ. καθώς και 1.000 τ.μ. εξωτερικού χώρου.
Το Μάιο του 2014 έγιναν τα εγκαίνια του νέου CityCube Berlin. Έχει έκταση 6.000 τ.μ., 8 αίθουσες συνεδριάσεων και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αίθουσα 7, καθώς και με τις αίθουσες 2 και 4.
Η Messe Berlin αντιπροσωπεύεται από ένα δίκτυο 85 ξένων αντιπροσωπειών σε πάνω από 150 χώρες σε όλες τις ηπείρους. To Eλληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου στην Ελλάδα.

oznor