Ο ομοσπονδιακός Υφυπουργός και Εντεταλμένος για την ΕΓΣ, κ. Μπάρτλε [Barthle] καλωσόρισε την Τετάρτη στο Βερολίνο τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Δασκαρόλη και τον κ. Τσολακίδη, μέλος της ομάδας συμβούλων του Έλληνα Πρωθυπουργού
κ. Τσίπρα, τους οποίους ενημέρωσε σχετικά με τις ποίκιλλες δραστηριότητες και εξελίξεις στο δίκτυο της ΕΓΣ. Θέματα των εποικοδομητικών συνομιλιών υπήρξαν ο επαναπροσδιορισμός των εργασιών της ΕΓΣ, θέματα όπως η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και σημαντικά ζητήματα του μέλλοντος, όπως λ.χ. η ψηφιοποίηση των Δήμων και Περιφερειών στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Κοινή αντίληψη των εργασιών δικτύωσης της ΕΓΣ είναι, ότι μέσω των εργασιών των δράσεων περνούν στο παρασκήνιο κριτικά ερωτήματα και εντάσεις μεταξύ των ανθρώπων στους δήμους και τις κοινότητες των δύο χωρών. 60 ενεργείς εταιρικές σχέσεις έδειξαν ότι ένα υπερκομματικό δίκτυο που είναι προσανατολισμένο σε ζητήματα της πραγματικότητας, μπορεί να προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων.

Η ημέρα αυτή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου, από κοινού με την αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, να πραγματοποιηθούν συνομιλίες με εκπροσώπους της Καγκελαρίας, του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών. Στόχος είναι ένας διαφανείς και ανοιχτός διάλογος με την αντιπροσωπία του εξωτερικού, προκειμένου να στηριχθούν οι εργασίες της ΕΓΣ.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

 

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ