Το κόμμα των Πράσινων του δήμου Steglitz-Zehlendorf σας προσκαλεί σε Συζήτηση με τον Τζεμ Έζντεμιρ (B90/Die Grünen) την  Τρίτη, 24 Αυγούστου, στις  7 μ.μ.
στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου (Mittelstraße 33, 12167 Berlin).

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν επίσης οι Ούρμπαν Αϊκάλ, Κώστας Κοσμάς, Σουζάνε Μέρτενς και Τόνκα Βόγιαν (Πράσινοι Steglitz-Zehlendorf), ο Παναγιώτης Ματλής (πρόεδρος της κοινότητας) θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, το Κοινοβούλιο του Κρατιδίου του Βερολίνου και οι δημοτικές εκλογές στο Βερολίνο. Το Κόμμα των Πρασίνων συμμετέχει ήδη στην κυβέρνηση του δήμου του Steglitz-Zehlendorfκαι του Κρατιδίου του Βερολίνου, και είναι πιθανόν πως θα συμμετέχει και στην επόμενη ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση. Υπάρχουν ωστόσο σημαντικά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, είτε και στο κρατίδιο του Βερολίνου και στον δήμο, τα οποία μπορούν να τεθούν προς συζήτηση, όπως π.χ.:

  • Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία και οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία και στην Ελλάδα είναι η θλιβερή απόδειξη του παγκόσμιου χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης. Ποια άμεσα μέτρα πρέπει να ληφθούν, και τι μπορεί να γίνει μεσοπρόθεσμα – π.χ. σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
  • Ποια είναι η θέση των Πρασίνων στη συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις και στα αιτήματα της Ελλάδας;
  • Ποιες είναι οι προτάσεις για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού, για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους, για προσιτά ενοίκια και για ανθρώπινες γειτονιές στο Βερολίνο; Πώς είναι δυνατόν να ακουστούν και να πραγματοποιηθούν οι ιδέες και οι επιθυμίες των πολιτών για μια καλύτερη πόλη;
  • Ποια συγκεκριμένα σχέδια έχουν οι Πράσινοι στον δήμο του Steglitz-Zehlendorf;

Εάν ο καιρός είναι καλός, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο, διαφορετικά θα γίνει στους εσωτερικούς χώρους της Κοινότητας. Θα τηρηθούν αυστηρά οι ισχύοντες κανόνες υγιεινής για την προστασία από την πανδημία (Abstands-und Hygieneregeln für Berlin)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ