Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννη Χρυσουλάκη, με τον κ. Παναγιώτη Ματλή, Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντήθηκε στις 14 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, κ. Παναγιώτη Ματλή, στην έδρα της ΓΓΑΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για τη διαρκή στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών στο εθνικό έργο που επιτελεί η Κοινότητα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο κ. Παναγιώτης Ματλής ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για τον Ελληνισμό του Βερολίνου, όπου, όπως τόνισε διαβιούν περίπου 25.000 Έλληνες. Αναφέρθηκε στα ζητήματα που τους απασχολούν και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού για την τάση της σύγχρονης μετανάστευσης της ελληνικής νεολαίας και για τις ενέργειες της Κοινότητας στην κατεύθυνση της αναστροφής του φαινομένου. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Βερολίνου επεσήμανε το σημαντικό έργο της ελληνικής κοινότητας για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και γενικότερα για την ανάδειξη του καθημερινού ελληνικού πολιτισμού και την τουριστική προβολή της χώρας μας.

Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, δήλωσε: «Πέραν της σημαντικής μας συνάντησης, δεδομένου του κοινού μας ενδιαφέροντος για την περαιτέρω αξιοποίηση των δικτύων των Ελλήνων επαγγελματιών της Γερμανίας για την προβολή της Ελλάδας. Ομολογώ πως με συγκινεί ιδιαίτερα η ευαισθησία της ομογένειάς μας στα ελληνικά θέματα. Η Κοινότητα Βερολίνου έκανε σημαντική δωρεά προς όφελος των πληγέντων από τις πυρκαγιές στο Μάτι τον Ιούνιο του 2018».

Συγκεκριμένα, η Κοινότητα συγκέντρωσε μέσω ειδικού εράνου και χορηγιών ένα χρηματικό ποσό που παραδόθηκε στον κ. Πατούρη, Διευθυντή σχολείου της περιοχής. Τα χρήματα διανεμήθηκαν σε παιδιά τριάντα οκτώ πυρόπληκτων οικογενειών, ενώ η επιλογή έγινε από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με ειδικό ψυχολόγο.