Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα και την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες σπουδών και υποτροφιών στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και του Καναδά μέσα από τη διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε στις 21 Απριλίου 2021 το Γραφείο το Γραφείο Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου Ανατόλια (US College Counseling and Special Programs Office). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Pinewood International Schools και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η εκδήλωση ήταν εστιασμένη αποκλειστικά στα πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής και ήταν δωρεάν και ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους. Το ενδιαφέρον των μαθητών και των γονέων ήταν πολύ μεγάλο όπως έδειξε η συμμετοχή των 350 ατόμων.

Οι μαθητές και μαθήτριες συνδέθηκαν για δύο ώρες με 76 δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια που διακρίνονται για το κύρος και το πολύ υψηλό επίπεδο των σπουδών τους. Από αυτά τα 65  βρίσκονται στις ΗΠΑ (μεταξύ αυτών τα Vanderbilt University, Tulane University, κ.ά) και τα έντεκα στον Καναδά Καναδά (University of Toronto, McGill University, UBC κ.ά.). Μέσω της πλατφόρμας NOVVA δόθηκε η δυνατότητα άμεσης επαφής (chat) και βιντεοκλήσεων με 92 επαγγελματίες των γραφείων επιλογής μαθητών των  πανεπιστημίων.

Μετά τη σύνδεση με τα πανεπιστήμια και τα κολλέγια, 351 μαθητές και μαθήτριες  παρακολούθησαν τέσσερις διαφορετικές ωριαίες παρουσιάσεις με θέμα τη διαδικασία αίτησης στα πανεπιστήμια.

Μαθητές και πανεπιστημιακά στελέχη έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για την εκδήλωση, η οποία κατά κοινή ομολογία είχε μεγάλη επιτυχία. Κάποιοι αντιπρόσωποι των πανεπιστημίων ανέφεραν, μάλιστα, ότι ήταν «η καλύτερη έκθεση από αυτές στις οποίες συμμετείχαμε φέτος».

Ανακοίνωση Κολλεγίου Ανατόλια