Ο Υπουργός Ευρώπης Christopher Pincher με το βιβλίο του Δώρου Παρτασίδη "Faces of Cyprus"

Την δέσμευση του Ην. Βασιλείου στη συνέχιση στήριξης των προσπαθειών για λύση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος επανέλαβε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Christopher Pincher στο πλαίσιο δεξίωσης που οργάνωσε ο οργανισμός “Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου” στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού κόμματος στο Manchester.

Η οικοδέσποινα φιλοκύπρια Υπουργός Περιβάλλοντος Theresa Villiers τόνισε την αποφασιστικότητα της να παραμείνει ως μια ισχυρή φωνή συνεχίζοντας την προσπάθεια της για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Ύπατο αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο Ανδρέα Κακουρή ο οποίος με σοβαρότητα αλλά και πειστικότητα παρουσίασε το κυπριακό σε όλους τους πυλώνες που συνδέουν την Κύπρο με τη Βρετανία με έμφαση στην ορθή λύση του προβλήματος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου Jason Charalambous αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους και εκατοντάδες άλλους συνέδρους τόνισε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το ιδρυτικό μέλος  του οργανισμού ΣΦΚ Δώρο Παρτασίδη να δωρίζει στον Υπουργό Ευρώπης το βιβλίο του “Faces of Cyprus” με αφιέρωμα για να γνωρίσει τους Κύπριους καλύτερα και να εργαστεί για επανένωση της Κύπρου χωρίς στρατεύματα και εγγυήσεις από τρίτες χώρες. Με το βιβλίο στο χέρι και με ενθουσιασμό ο κ. Pincher το σήκωσε ψηλά επιδεικνύοντας το στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων.

Ο οργανισμός Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου ιδρύθηκε το 1992 από τους Αντωνάκη Γερολέμου, Δημήτρη Μάρκου, Ανδρέα Παπαευριπίδη, Αντώνη Σαββίδη, Ian Twinn και Δώρο Παρτασίδη.

Ανδρέας Ταμπουρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ