-«Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους μετανάστες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας, καθώς αυτή θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Δεν έχει επιδειχθεί «εξαιρετική» αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από την Γερμανία», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Σύνοδο της G20 στην Σαγκάη, ο κ. Σόϊμπλε κάλεσε για μια ευρωπαϊκή λύση στην μεταναστευτική και προσφυγική κρίση εν μέσω νέων επικρίσεων, που διατυπώνονται στο εσωτερικό για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες, που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα, προκειμένου να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος σε όλη την περιοχή.
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για την «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους μετανάστες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας, καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση.
Ακόμη, σε μια έμμεση αναφορά στην διαίρεση, που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Σόϊμπλε δήλωσε στην Σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Σαγκάη, πως δεν έχει επιδειχθεί «εξαιρετική» αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από την Γερμανία.OLYMPUS DIGITAL CAMERA