Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με το λανσάρισμα της τρίτης της ετικέτας Voreia Stout ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη χρονιά λειτουργία της η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris Microbrewery».

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική Stout μπύρα στον ελληνικό χάρτη, που λανσάρεται από την σερραϊκή ζυθοποιΐα και προσφέρει μια νέα γευστική πρόταση στους απανταχού εραστές της μαύρης μπύρας.

Η Voreia Stout είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού.voreia

Για τους γνώστες της μπύρας, αναφέρουμε, ότι είναι μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη Ale, που χαρακτηρίζεται από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδη αφρό. Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα στη νέα συνταγή.

Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα, καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα γεμάτο και πυκνό, με την ζύμωση να ξεκινά με 18 Plato, παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ, που αγγίζει τους 6 βαθμούς.

Η νέα αυτή μπύρα συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσιο και χοίρινο κρέας, barbeque sauce, τρούφα, cheddar, blue cheese, οστρακοειδή και μαλάκια. Επιπλέον, μπορεί να συνοδευτεί και με γλυκά, όπως κέικ σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας ή παγωτό βανίλιας. Η Voreia Stout, που διατίθεται στο εμπόριο σε φιάλες των 330 ml., έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της στην ελληνική αγορά, κατακτώντας εξαιρετικές κριτικές από τους γευσιγνώστες του κλάδου και τους φίλους του ζύθου.

Μάλιστα, στα άμεσα σχέδια της μικροζυθοποιίας είναι το λανσάρισμα και τέταρτης ετικέτας μέσα στον Ιανουάριο. Οι δύο νέες μπύρες αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα από την εταιρεία σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη μέσα στον Ιανουάριο.

Οι δύο πρώτες ετικέτες της σερραϊκής ζυθοποίΐας, η Voreia Pilsner και η Voreia India Pale Ale, αφού κατέκτησαν την Ελληνική αγορά, πήραν το δρόμο των εξαγωγών, όπου συναντώνται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και σύντομα και της Βόρειας Αμερικής.