-Η περίπτωση της γερμανικής οικογένειας Griesbach, που εγκατέλειψε την Γερμανία και ζήτησε άσυλο στην Ρωσία, ισχυριζόμενη, ότι τα μέλη της φοβούνται για την ζωή τους!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πολλοί Γερμανοί πιστεύουν, ότι η χώρα τους δεν είναι, πλέον, ασφαλής, μετά την ανεξέλεγκτη εισροή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων σε αυτή, ενώ υπάρχουν αρκετά άτομα, αλλά και οικογένειες, που θέλουν να εγκαταλείψουν την Γερμανία και να εγκατασταθούν σε άλλες, πιό ασφαλείς χώρες.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας, που αναφέρεται στο παράδειγμα μιας γερμανικής οικογένειας, που έχει ήδη αποχωρήσει από την Γερμανία, ζητώντας άσυλο στην Ρωσία, μετά από τον ισχυρισμό της, ότι δεν είναι πλέον ασφαλής στην ίδια την πατρίδα της!
Όπως γράφει το σχετικό δημοσίευμα, η οικογένεια Griesbach, μετακινήθηκε 2.300 χιλιόμετρα, μεταβαίνοντας από την βόρεια Γερμανία στην Ρωσία, για να βρουν τα μέλη της «κοινωνική ειρήνη» και κυρίως ασφάλεια.

«Το γερμανικό κράτος είναι διεφθαρμένο, συμπεριλαμβανομένης και της Κυβέρνησης, πο υ προσκαλώντας όλους τους μετανάστες στην χώρα, προκάλεσε ανεπανόρθωτα προβλήματα στην κοινωνία»

Το ανδρόγυνο Griesbach δήλωσε, ότι η οικογένειά τους (αυτοί και τα παιδιά τους), μπόρεσε να ξεφύγει από την «γερμανική δικτατορία» και ότι στην Ρωσία θα μπορούσαν πλέον να ανατρέψουν καλύτερα τα παιδιά τους.
Η οικογένεια ισχυρίστηκε ως κύριους λόγους για την απόφαση της εξόδου της από την Γερμανία, την μαζική μετανάστευση μουσουλμάνων, την «πρόωρη σεξουαλικοποίηση» των παιδιών, και την έλλειψη δημοκρατίας στην Γερμανία.
Συγκεκριμένα, ο 51χρονος κ. Griesbach, δήλωσε: «Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι η Γερμανία είναι μια δημοκρατία, αλλά δεν είναι. Εκεί οι κυβερνώντες είναι ηθικά διεφθαρμένοι και οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα για να αντιδράσουν. Δεν υπάρχει κοινωνία. Η ρωσική κοινωνία είναι πολύ καλύτερη, και ο Πούτιν είναι ένα πολύ καλύτερο παράδειγμα πολιτικού ηγέτη. Το γερμανικό κράτος είναι διεφθαρμένο, συμπεριλαμβανομένης της Κυβέρνησης της Καγκελαρίου Μέρκελ, που, προσκαλώντας όλους τους μετανάστες στην χώρα, προκάλεσε ανεπανόρθωτα προβλήματα στην κοινωνία. Καμία χώρα, ούτε και η Γερμανία, θέλει τόσους πολλούς ξένους».

«Η γερμανική Αστυνομία σπάνια εξετάζει όλες τις περιπτώσεις με τα έκτροπα των μουσουλμάνων προσφύγων, επειδή εμποδίζεται από το σύστημα και όταν το κάνει, κατηγορείται από τους μουσουλμάνους μετανάστες για υπερβολική βία»

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, η 45χρονη σύζυγός του είπε από την πλευρά της, ότι φοβάται για το μέλλον των παιδιών της, τονίζοντας, ότι «ο καθένας ξέρει την κατάσταση από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και για την σχέση βίας μεταξύ των μεταναστών. Δυστυχώς, όμως, οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης είναι πολύ λίγες για αυτό, που λαμβάνει χώρα πραγματικά στην Γερμανία». «Η Γερμανία δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα για παιδιά και για γυναίκες», τόνισε η κυρία Griesbach.
Όμως, το πιο συνταρακτικό για την πραγματική κατάσταση, που βιώνει η γερμανική κοινωνία, είναι η επόμενη δήλωση της κυριας Griesbach, που επεσήμανε, ότι «η Αστυνομία σπάνια εξετάζει όλες τις περιπτώσεις (με τα έκτροπα των μουσουλμάνων προσφύγων), επειδή εμποδίζεται από το σύστημα και όταν το κάνει, κατηγορείται από τους μουσουλμάνους μετανάστες για υπερβολική βία».

Οι ρωσικές Αρχές αρνήθηκαν να δεχθούν τα μέλη της γερμανικής οικογένειας ως αιτούντες ασύλου και υποστήριξαν, ότι η Γερμανία είναι «ασφαλής» χώρα, αλλα τους επέτρεψαν να μείνουν προσωρινά στην Ρωσία

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η οικογένεια Griesbach έφυγε από την Γερμανία με ένα τροχόσπιτο, με το οποίο έφθασε στην Ρωσία. Στις ρωσικές Αρχές, από τις οποίες η οικογένεια ζήτησε άσυλο και άδεια παραμονής, οι Griesbach επικαλέστηκαν ως βασικό λόγο της φυγής τους από την Γερμανία, ότι φοβούνται για την ζωή τους.
Ωστόσο, παρά τον μακρύ κατάλογο των λόγων, που επικαλέστηκαν τα μέλη της γερμανικής οικογένειας, οι ρωσικές Αρχές αρνήθηκαν να τους δεχθούν ως αιτούντες ασύλου, υποστηρίζοντας, ότι η Γερμανία είναι «ασφαλής» χώρα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, επετράπη στην οικογένεια να παραμείνει προσωρινά στην Ρωσία, μέχρι να διευθετηθεί οριστικά η υπόθεσή τους.
«Από τότε, που φθάσαμε στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οικογένεια μου στηρίζεται στην καλή θέληση του ρωσικού λαού για να μας επιτραπεί να μείνουμε», δήλωσε ο κ. 51χρονος αρχηγός της οικογένειας στους δημοσιογράφους.

 

berlin