Μετά τις εκλογές στην Μολδαβία και την Βουλγαρία!
Σύμφωνα με άρθρο, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», τα αποτελέσματα των εκλογών στην Μολδαβία και στην Βουλγαρία δείχνουν, ότι η Ρωσία θα έχει νέους συμμάχους στην Ανατολική Ευρώπη!
Σχετικά με τις τελευταίες εκλογές της Κυριακής στην Μολδαβία, το προβάδισμα με 52,98% των ψήφων, το έχει ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Μολδαβίας Igor Dodon, που φαίνεται να είναι ο τελικός νικητής της εκλογικής αναμέτρησης.
Επίσης, στην Βουλγαρία, κερδίζει την νίκη με 59,35% η προτεινόμενη επιτροπή πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον «Κόμμα των Σοσιαλιστών» «BSP», του Στρατηγού Ρούμεν Radev.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
«Εγώ θα βελτιώσω σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ της Μολδαβίας και της Ρωσίας Αυτή η σχέση είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους της χώρας», ανέφερε σε επιστολή, που απέστειλε στον συντάκτη της αμερικανικής εφημερίδας, ο νέος Πρόεδρος της Μολδαβΐας, Igor Dodon, πριν από τις εκλογές.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών στις δύο χώρες «επιβεβαιώνουν τις επεκτεινόμενες ρωγμές στο τσιμέντο της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Στην Βουλγαρία, ο Ρούμεν Radev, υποστηρίζει με την σειρά του, την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την προσέγγιση της Βουλγαρίας στην Ρωσία.
Όπως γράφει η εφημερίδα «The Wall Street Journal», τα αποτελέσματα των εκλογών στις δύο χώρες «επιβεβαιώνουν τις επεκτεινόμενες ρωγμές στο τσιμέντο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει βοηθήσει στην μεταρρύθμιση της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».
Υπενθυμίζεται, ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση έχουν γίνει περίπλοκες, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Στο τέλος του Ιουλίου του 2014, η Ε.Ε. και οι Ηνωμένες Πολιτείες, από το σημείο των κυρώσεων έναντι ορισμένων προσώπων και εταιρειών, έφθασαν στο σημείο να αποφασίσουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρων τομέων της ρωσικής οικονομίας και η ρωσική απάντηση ήταν, ότι περιόρισε δραστικά τις εισαγωγές τροφίμων από χώρες, που έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της.