Το Σάββατο  από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και την ιστορική ΛΕΚΑΜ. Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα ζεσταίνουν τις μηχανές τους και εξερευνούν τη Θεσσαλία. Oι αγαπημένοι προορισμοί 2014  Λάρισα-Ελασσόνα-Όλυμπος-Δεσκάτη-Μετέωρα -Καλαμπάκα. Η Θεσσαλία παγκόσμιο κέντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τις μηχανές τους ζεσταίνουν τα δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα-αντίκα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που θα λάβουν μέρος στο περίφημο και σκληρό 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που θα γίνει στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα (11/10 ,11.00 το πρωΐ) και τερματισμό στην Ελασσόνα την επόμενη μέρα το μεσημέρι (12/10) .
Το Ράλι αυτό είναι ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” σε συνεργασία με τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος ,έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και πέτυχε το 2013 ρεκόρ συμμετοχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Λατρεμένος φετινός προορισμός τα Μετέωρα

Λατρεμένος προορισμός για φέτος αναδεικνύεται η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα ,ως ένα παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό τα εκατοντάδες Ελληνικά και Ξένα πληρώματα ,θα τα επισκεφτούν για να γνωρίσουν την ιστορία τους , τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά τους Μνημεία ,όπως ,επίσης και τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα.
Άλλοι , επίσης , αγαπημένοι προορισμοί θα είναι η Λάρισα, η Ελασσόνα, ο Όλυμπος, η Δεσκάτη Γρεβενών και όλα τα ενδιάμεσα χωριά των περιοχών αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι που θα φιλοξενήσουν το μεγάλο αυτό γεγονός και είναι οι Δήμοι Λαρισαίων,Ελασσόνας, Δεσκάτης και Καλαμπάκας συνεργάζονται στενά ,εδώ και καιρό, με τους διοργανωτές(κ. Κ. Σκριάπας-Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ και κ. Γ. Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ) ,με σκοπό την άρτια διοργάνωση του διεθνούς αυτού αγώνα ,που αναδεικνύει τη Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο ,καθιστώντας την ως τον απόλυτο προορισμό για πολιτιστικό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό .

Έμπειροι οι Διοργανωτές

Τον μεγάλο και δύσκολο αυτό γεγονός ,που δεν είναι μόνο αθλητικό ,αλλά και έντονα πολιτιστικό και προβολής και ανάδειξης της Θεσσαλίας, φέρουν σε πέρας η μεγάλη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη-Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) σε συνδιοργάνωση με το πολύπειρο και πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ'” (Eλασσόνα-Πρόεδρος Κ. Σκριάπας ) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα -Πρόεδρος Ν.Γκανάκης) και ΛΕΚΟΒ (Βόλος-Πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος) , υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων (Λαρισαίων,Ελασσόνας,Δεσκάτης και Καλαμπάκας) .

Το περίφημο, πλέον, ” Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ” είναι ένα γεγονός που ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία κ.ά. σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών γεγονός,
Μοναδικές Διαδρομές στην πανέμορφη Θεσσαλία και Δ. Μακεδονία

Πρωτοτυπούν φέτος οι διοργανωτές του μεγάλου αγώνα ,αφού οι διαδρομές του Ράλι Ολύμπου θα καλύψουν τρείς Νομούς (Λάρισας ,Τρικάλων και Γρεβενών ) και ο σκοπός είναι να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά ,αλλά κυρίως τα Μετέωρα , ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο θα ξεναγηθούν τα Ελληνικά και Ξένα πληρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές ,θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι θα περάσει από τη Λάρισα (εκκίνηση) , Τύρναβο, Ελασσόνα (Τερματισμός ), Βαλανίδα , Κρανιά , Δεσκάτη Γρεβενών, Καλαμπάκα , Μετέωρα και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής,σε μεγάλα υψόμετρα , σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές , κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών , που θα ζήσουν δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη ,καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.
Σημειώνεται ότι όλες οι Λέσχες που συνεργάζονται για το Ράλι (ΛΕΚΑΜ,ΣΚΑΛ,ΛΕΚΟΒ), ανήκουν στην παντοδύναμη ΕΟ-ΦΙΛΠΑ (πρόεδρος κ. Βερναρδάκης Δημ.) και ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 19ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ , ενώ η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ” της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,που πάντα έχει σοβαρούς διεκδικητές . Ραντεβού ,λοιπόν ,των φανατικών της κλασσικής αυτοκίνησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό ,το Σάββατο 11 Οκτ 2014 στη Λάρισα για τη μεγάλη εκκίνηση.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 2014

1η ΜΕΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤ 2014 )

ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1ης ΗΜΕΡΑΣ (από Κεντρική Πλατεία) -ώρα 11.00 π.μ.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Νέα επαρχιακή οδός Τυρνάβου Ελασσόνας (μέσω Μελούνας ) ,
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ , ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Στάση 12.30 π.μ. ) – (Επαρχιακή οδό Ελασσόνας Δεσκάτης),ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΒΑΛΑΝΙΔΑ,ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ,ΔΕΣΚΑΤΗ ( ώρα 14.30 μ.μ. -Υποδοχή από τις τοπικές Αρχές στην Πλατεία Δημαρχείου , προσφορά εδεσμάτων ,γευσιγνωσία ,οινογνωσία ,ενημέρωση για τα αξιοθέατα της περιοχής ,πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Δεσκάτης και τον τοπικό Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Όμιλο Δεσκάτης ), Επίσκεψη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνωρος , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ,ΔΗΜΗΤΡΑ,ΚΑΡΠΕΡΟ, ΑΝΟΙΞΗ,ΑΓΙΟΦΥΛΛΟ,ΜΥΚΑΝΗ,ΜΟΥΡΓΚΑΝΗ,ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ,
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ. (5.00 μ.μ. περίπου )
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI PALACE -Καλαμπάκας -Έκθεση Αυτοκινήτων
Υποδοχή από τις τοπικές Αρχές ,ενημερώσεις ,γνωριμία με τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής (αξιοθέατα, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία ,ιστορία ,λαογραφία ,γευσιγνωσία, γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Καλαμπάκας)

2Η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤ 2014)

Επίσκεψη και ξενάγηση στα Μετέωρα (Ιερά Μονή Αγ. Στεφάνου ) -Ενημέρωση για την ιστορία του παγκόσμια γνωστού θρησκευτικού μνημείου
ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2ης ΗΜΕΡΑΣ 10.30 π.μ.
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (Μπροστά από το Δημαρχείο) ,ΘΕΟΠΕΤΡΑ,ΡΙΖΩΜΑ,ΡΑΞΑ,
,ΔΑΜΑΣΙ, ,ΜΕΣΟΧΩΡΙ,ΔΟΜΕΝΙΚΟ,ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟ,ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Επίσκεψη στην πασίγνωστη Οινοποιΐα ,ξενάγηση ,οινογνωσία ενημέρωση και γνωριμία με τα πολυβραβευμένα εξαιρετικής ποιότητας Βιολογικά κρασιά του Ολύμπου ),ΕΛΑΣΣΟΝΑ- ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-Έκθεση αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία -ΔΕΞΙΩΣΗ-ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ .
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος                                                  Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος,Σύμβουλος Ανάπτυξης                Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ