Με την άφιξη της Γερμανίδας φωτογράφου Zerina Kaps ξεκινά το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου Artist in Residence. Το πρόγραμμα υλοποιείται με  τη συνεργασία των δήμων Dessau-Roßlau και Μεσολογγίου με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Η πόλη του Μεσολογγίου, η «Ιερή Πόλη» του ελληνικού αγώνα συνομιλεί με το δήμο Dessau-Roßlau, γενέτειρα πόλη του φιλέλληνα ποιητή Wilhelm Müller και του Bauhaus, για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, με αφορμή τη 200η επέτειο από την κήρυξη του Αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία το 2021. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους  στο πρόγραμμα Artist in Residence εντάσσεται η φιλοξενία της Γερμανίδας καλλιτέχνη Zerina Kaps στο Μεσολόγγι για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου με θέμα την ελευθερία.

Η Γερμανίδα καλλιτέχνης θα παραμείνει στο Μεσολόγγι για χρονικό διάστημα τριών μηνών με σκοπό τη δημιουργία ενός έργου τέχνης με θέμα την Ελευθερία στην σύγχρονη εποχή, το οποίο θα παραμείνει στην πόλη του Μεσολογγίου. Η καλλιτέχνιδα σε συνεργασία με το Δήμο Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει έκθεση με την οποία θα παρουσιάσει το έργο της στο κοινό. 

Η εισαγωγή στην αίτηση συμμετοχής της στο πρόγραμμα προδιαθέτει σε μία έκθεση φωτογραφίας που θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εντυπώσεις και εμπειρίες. «Η κάμερα μου είναι μόνο ένα εργαλείο, πολύ πιο σημαντικά είναι η ιστορία, η κατάθεση, το συναίσθημα», έγραφε χαρακτηριστικά.  Η Zerina Kaps έτυχε θερμού καλωσορίσματος από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Κωνσταντίνο Λύρο και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, κ. Νικόλαο Χατζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ