– Ελήφθησαν μέτρα έντονης αστυνομικής παρουσίας και προστασίας του χώρου του φεστιβάλ, λόγω των 20.000 μεταναστών και προσφύγων, αλλά και των μεθυσμένων ταραξιών της δημόσιας τάξης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ξεκίνησαν κι’ εφέτος οι εκδηλώσεις του Oktoberfest στο Μόναχο, με το χρίσμα του δημάρχου του Μονάχου και με τις δυο του σφυριές στην κάνουλα του πρώτου βαρελιού, που άνοιξε για να σηματοδοτήσει την έναρξη του θρυλικού φεστιβάλ, της μεγαλύτερης γιορτής της μπύρας σε όλον τον κόσμο.
Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται εφέτος να παραστούν σε αυτήν την γιορτή, προκειμένου να απολαύσουν την εκλεκτή μπύρα, τα λαχταριστά εδέσματα αλλά και τις όμορφες σερβιτόρες, που είναι ντυμένες με παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.MONAXO
Παρά την εκτίναξη των τιμών της μπύρας, που παρατηρείται εφέτος στην γιορτή, δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται οι επισκέπτες, που δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν την ευκαιρία μιάς τέτοιας διασκέδασης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότιτο μεγάλο ποτήρι άγγιξε εφέτος τα 10-11 ευρώ, αλλά αρκετοί επισκέπτες έχουν ήδη κάνει τις οικονομίες τους για να μπορέσουν να μην στερηθούν την αγαπημένη τους μπύρα.

Το εφετινό Oktoberfest είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού, που ξεκίνησε στην βαυαρική πρωτεύουσα πριν από 205 χρόνια

Επισημαίνεται, ότι, παρ’ όλο, που η μεγάλη γιορτή του Oktoberfest ξεκίνησε πριν από 205 χρόνια, η εφετινή είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού, αφού η μεγάλη αυτή γιορτή ακυρώθηκε αρκετές φορές, λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, δύο επιδημιών χολέρας, όπως και της εισβολής του Μ.Ναπολέοντα στην Βαυαρία.
Εφέτος θα υπάρχουν για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους ίδιους τους επισκέπτες, μέτρα έντονης αστυνομικής παρουσίας και προστασίας στον χώρο του μεγαλυτέρου φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα, τόσο από τους 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν φτάσει στην γερμανική πόλη τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και από τους μεθυσμένους επισκέπτες, που πολλές φορές διαταράσσουν την τάξη στην βαυαρική μεγαλούπολη.