Ξεπέρασαν τους 600.000 οι πιστοί, που προσκύνησαν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας!

-Συγκεντρώθηκαν στο παγκάρι περίπου 400.000 ευρώ, αλλά και αρκετά ποσά για την αγορά φαρμάκων, που θα δοθούν σε άπορους και ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που, όμως, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την Εκκλησία, πολύ μεγάλος χαρακτηρίζεται ο αριθμός των πιστών, που προσκύνησαν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, ενώ σημαντικό είναι για τα σημερινά δεδομένα και το χρηματικό ποσό, που συγκεντρώθηκε.VARVARA
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο συνολικός αριθμός των πιστών, που προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της Αγίας κατά την ολιγοήμερη παρουσία τους στην χώρα μας ξεπέρασε τις 600.000. Οι πιστοί αυτοί υπολογίζεται, ότι άφησαν συνολικά στο παγκάρι περίπου 400.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 18.000 ευρώ περίπου, ημερησίως.
Όπως εκτιμούν εκκλησιαστικοί κύκλοι, το ποσό αυτό δεν θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο, αναλογικά με το πλήθος των προσκυνητών, γεγονός, που αποδίδεται κυρίως στην οικονομική στενότητα, λόγω της κρίσης.
Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους της Ιεραρχίας, αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς ο κόσμος δεν έχει πλέον να καλύψει ούτε και τις καθημερινές του ανάγκες.
Όμως, το σημαντικό είναι, ότι μεγάλη μερίδα πιστών επέλεξε να διαθέσει από το υστέρημά της για να αγοράσει φάρμακα για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.