Οι Τούρκοι, με αφορμή την εισβολή του στρατού τους στην Συρία, κυκλοφορούν χάρτη στο διαδίκτυο, που αναβιώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται, ως τουρκικές κτήσεις, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα μισά νησιά του Αιγαίου Πελάγους και η Κύπρος!

Την ίδια στιγμή, που πολλοί αφελείς στην πατρίδα μας συνεχίζουν να μιλούν για “ελληνοτουρκική φιλία”, η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδος ξεπέρασε κάθε όριο! Και αυτό, επειδή οι Τούρκοι, με αφορμή την εισβολή του στρατού τους στην Συρία, διακινούν εδώ και μερικές ημέρες στο twitter έναν χάρτη, που δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας να ανήκει στην Τουρκία! Ουσιαστικά, ο χάρτης αναβιώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και σ’ αυτόν φαίνεται προσαρτημένη στη νέα Αυτοκρατορία, που ονειρεύονται να δημιουργήσουν οι εξ ανατολών γείτονές μας η μισή Ελλάδα, με τα νησιά του Αιγαίου! Στον χάρτη παρουσιάζονται, επίσης, ως τουρκικά εδάφη ολόκληρη η Κύπρος, τμήμα της βόρειας Συρίας και ένα τμήμα της Ν.Α. Βουλγαρίας!

Η Τουρκία εξακολουθεί, όπως πάντα, να έχει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της χώρας μας, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τις υλοποιήσει!

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ”, που θεωρείται η «φωνή του Ερντογάν”, παρομοιάζει την τουρκική εισβολή στην Συρία με την κατάκτηση της χώρας αυτής από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1517, γεγονός, που φανερώνει τις πραγματικές επιθυμίες και τους στόχους των γειτόνων μας. Ήδη, αυτή η προπαγάνδα έχει μεγάλη απήχηση στους οπαδούς του Ερντογάν, που έχουν αρχίσει και αναρτούν φωτογραφίες αυτοκρατορικού μεγαλείου και χάρτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται, ως τουρκικές κτήσεις, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα μισά νησιά του Αιγαίου Πελάγους και η Κύπρος!
“Την ημέρα της εισβολής στην Συρία ο Ερντογάν λέει, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει, ότι η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, ήταν κάποτε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας” έγραψε στο twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, επιβεβαιώνοντας, έμμεσα, ότι η Τουρκία εξακολουθεί, όπως πάντα, να έχει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της χώρας μας, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τις υλοποιήσει!

tourkia