“Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την διακοπή των συνομιλιών ένταξης και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν οι Βρυξέλλες”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που έλαβε το Ευρωκοινοβούλιο.
“Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την διακοπή των συνομιλιών ένταξης και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν οι Βρυξέλλες”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας σε βελγική εφημερίδα.tourkia
Ο κ. Γιούνκερ τόνισε, ότι η ψηφοφορία της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναστολή των συνομιλιών με την Άγκυρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί, παρά το γεγονός, ότι δεν είναι δεσμευτική. “Θα παράγει αποτελέσματα στις πρωτεύουσες” των ευρωπαϊκών χωρών, που αποφασίζουν για την ένταξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην γαλλόφωνη εφημερίδα “ La Libre Belgique” του Βελγίου.
Παράλληλα, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ απέρριψε τις απειλές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως προς τον τερματισμό της εφαρμογής της Συμφωνίας για τους πρόσφυγες, με την Ε.Ε..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ