θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!
-Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
“Αυτό είναι κάτι τυπικό, αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει λάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος.Fahnen_Europaparlament

“Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της, αλλά αυτό δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Ερωτηθείς, «αν ισχύει, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές», ο κ. Σουλτς απάντησε ως εξής:
«Άκουσα κι’ εγώ την φήμη αυτή, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και δεν μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες, πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια, ότι μίλησα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την συζήτηση, που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα. Νομίζω, πως η πηγή της φήμης αυτής είναι, πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό, αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ. Σουλτς την ανάγκη τήρησης των συμφωνιών, αναφορικά με το χρέος

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα , σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ελληνικές κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στο θέμα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σουλτς, ανέφεραν, ότι ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των συμφωνιών, αναφορικά με το χρέος και ότι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου του είπε, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Κάτι, που άλλωστε επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Σουλτς στην συνέντευξη Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ