Η ομογενειακή εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ με έδρα το Βερολίνο ζωντανά σήμερα θα παρουσιάσει μέσα από την ιστοσελίδα της διαδικτυακά την προγραμματισμένη εκδήλωση για το βιβλίο ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ, Στα χνάρια του Νίκου Καζαντζάκη 1989-2019, του Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) . Το έργο είναι το οδοιπορικό του συγγραφέα σε ολόκληρο τον κόσμο, για 30 χρόνια με μοναδικό σκοπό να προβάλει το έργο και τη σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη παντού.
Όπως ο ίδιος γράφει ο Καζαντζάκης ήταν ο απαγορευμένος συγγραφέας των παιδικών και εφηβικών του χρόνων. Όταν, όμως, φοιτητής στο Μπορντώ της Γαλλίας άρχισε να διαβάζει τα έργα του μεγάλου συγγραφέα και στοχαστή και να εμβαθύνει στη σκέψη του , ένα ολόκληρος κόσμος αποκαλύφτηκε μπροστά του. Η γνωριμία του με την Ελένη Καζαντζάκη έγινε η αφορμή της ίδρυσης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη στην οποία είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Ένα έργο ζωής αφιερωμένο σε έναν ευγενή σκοπό.
Έτσι «από το 1989 έως το 2019 ο Γιώργος Στασινάκης, ως πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, μίλησε σε δεκάδες εκδηλώσεις σε πόλεις, συνοικίες, χωριά, σχολεία, πανεπιστήμια, πολιτιστικά, φιλοσοφικά και εκπαιδευτικά κέντρα ινστιτούτα, ναούς, συλλόγους, φυλακές, που έλαβαν χώρα σε 101 χώρες, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, ελεύθερες και μη ελεύθερες, όλες πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Σήφης Μιχελογιάννης, Νομικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ, Νίκος Χρυσός, Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ, Κατερίνα Ζωγραφιστού, Καθ. Γαλλ. Γλώσσας & Φιλολογίας – Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ. Θα συντονίσει η κ. Σοφία Νταλαμπέκη, Μαθηματικός, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Live στο youtube