Σκηνές χάους στο Βέλγιο μετά τη νίκη των Μαροκινών στο Κατάρ. Η αστυνομία των Βρυξελλών έχει προβεί ήδη σε συλλήψεις, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων αναμένεται να αυξηθεί.«Θλίψη και ντροπή», είναι ο τίτλος του σημερινού φύλλου της μεγάλης βελγικής εφημερίδας "Le Soir" και δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικός για την περιγραφή του πώς αισθάνονται από χθες το βράδυ οι Βέλγοι μετά την ήττα στο ποδόσφαιρο από το Μαρόκο και τα επεισόδια που ακολούθησαν σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Μια θλιβερή εμφάνιση της εθνικής Βελγίου στο Κατάρ εναντίον του Μαρόκου, συνοδεύτηκε από επεισόδια που μόνο ντροπή προκαλούν και στα οποία πρωτοστάτησαν στις Βρυξέλλες, κυρίως, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις νεαροί Μαροκινοί – φυσικά με την προσθήκη και εκείνων που ήρθαν για να κάψουν αυτοκίνητα και να κάνουν ζημιές.

Επεισόδια πριν ακόμη ολοκληρωθεί το ματς

Στις Βρυξέλλες, στα επεισόδια που ξεκίνησαν ενώ το παιγνίδι Βελγίου-Μαρόκου δεν είχε καν ολοκληρωθεί, συμμετείχαν ενεργά περίπου 200 νεαροί, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και έκαιγαν κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα. Απωθήθηκαν όμως από την αστυνομία και δεν μπόρεσαν να εισχωρήσουν στο στολισμένο για τις γιορτές κέντρο της πόλης, όπου οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε περίπου 10 νεαρούς, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο αριθμός θα αυξηθεί με νέες ταυτοποιήσεις προσώπων, από τις εικόνες που θα αναλυθούν τις επόμενες ώρες και μέρες.

Στη Λιέγη και στην Αμβέρσα έγιναν επίσης επεισόδια στο κέντρο των δύο πόλεων από νεαρούς, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Το οξύμωρο είναι ότι νεαροί Μαροκινοί στην Ολλανδία θεώρησαν σκόπιμο να ξεκινήσουν επεισόδια και στο Ρότερνταμ – για τη νίκη της ομάδας τους εναντίον του Βελγίου. Και εκεί έγιναν συλλήψεις από την ολλανδική αστυνομία. Σοκαρισμένος. όπως όλοι οι Βέλγιοι, ήταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ ντε Κρο, ο οποίος ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι μια γιορτή, στην οποία η βία δεν έχει θέση.

Νικόλαος Μπέλλος, Βρυξέλλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ