(c) ellinikignomi.eu

-“Ο θετικός αντίκτυπος της προσπάθειας πάνω στο ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να φθάσει το 0,3% του ΑΕΠ”!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Bloomberg”, η άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας, μπορεί στην πραγματικότητα να δώσει στην Ελλάδα μία μικρή βραχυπρόθεσμη οικονομική ώθηση!
Όπως γράφει συγκεκριμένα το “Bloomberg”, “την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες, με την προσφυγική κρίση στην ατζέντα, κάποιοι εξ αυτών πιθανόν να επαναλάβουν το επιχείρημα, ότι οι οικονομίες τους δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της βοήθειας προς τους ανθρώπους, που προσπαθούν να ξεφύγουν απ’ τον πόλεμο και τις διώξεις. Η Ελλάδα, όμως, οφείλει να μην είναι μία εξ αυτών.
Μάλιστα, η άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων μπορεί στην πραγματικότητα να δώσει στην χώρα μία μικρή βραχυπρόθεσμη οικονομική ώθηση!prosfiges-foto1
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί ως τώρα για την παροχή στέγης, διατροφής και υποστήριξης των μεταναστών και αυτών, που ζητούν άσυλο, σε μία περίοδο που οι κρατικές δαπάνες έχουν δεχθεί μεγάλες περικοπές.

“Ο θετικός αντίκτυπος της προσπάθειας πάνω στο ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να φθάσει το 0,3% του ΑΕΠ”

Χιλιάδες προσωπικού, από κοινωνικούς λειτουργούς ως μηχανικούς, τόσο από διεθνείς όσο και από μη κυβερνητικούς Οργανισμούς, καθώς επίσης και τοπικοί εργολάβοι, έχουν αναπτυχθεί για να υποστηρίξουν την γιγαντιαία προσπάθεια φιλοξενίας 60.000 και πλέον ανθρώπων, που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας της Ελλάδας.
Μία έρευνα, που ζητήθηκε απ’ την ίδια την ελληνική Κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο, δείχνει, ότι ο θετικός αντίκτυπος της προσπάθειας πάνω στο ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να φθάσει το 0,3% του ΑΕΠ. Έχοντας κερδίσει την εξαίρεση των δαπανών για το προσφυγικό στους δημοσιονομικούς στόχους, φαίνεται πιθανότερο τώρα, το θετικό σενάριο να υλοποιηθεί.
Η Κομισιόν λέει, ότι έχει εγκρίνει σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση προγραμμάτων, που συνδέονται με την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, εφέτος. Μπορεί να μην φαίνεται ένα τεράστιο νούμερο, όμως η καταναλωτική τόνωση έρχεται την ώρα, που το χρήμα στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί, που συνολικά οι δαπάνες για επενδύσεις, που χρηματοδοτούνται απ’ τα κρατικά Ταμεία, περιορίζονται μόλις στα 700 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ