-Δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ενώ καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για την εξέλιξη του φαινομένου.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε το βράδι της Δευτέρας ένα μεγάλο τμήμα της δυτικής Ελλάδας και κυρίως τις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας στην Πελοπόννησο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στα Κρέστενα Ηλείας, αλλά ο σεισμός έγινε αισθητός, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ελλάδας.seismografos
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα, ο σεισμός δεν φαίνεται να προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ενώ καθησυχαστικός, σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου, εμφανίζεται ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, καθηγητής Γεωλογίας και σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος συγκλίνει στην άποψη, μετά την έλευση κάποιων ωρών, ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο κύριος σεισμός.

“Ο αντισεισμικός σχεδιασμός, που ισχύει στην χώρα μας, είναι τέτοιος, ώστε να μη δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από σεισμούς τέτοιας έντασης”

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ των Πατρών, ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε μικρό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν παραπλήσια ρήγματα, με αυτό που έδωσε τον συγκεκριμένο σεισμό, αλλά και αν ενεργοποιηθούν, αυτά δεν θα δώσουν μεγάλης έντασης σεισμό.
Οπως είπε ο κ. Λέκκας, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Φρύξας, όπου εκεί υπήρχε ήδη ένα σοβαρό κατολισθητικό φαινόμενο.
Καθησυχαστικός, όμως, εμφανίστηκε ο κ. Λέκκας και για τυχόν προβλήματα σε κτίρια από την σεισμική δόνηση, τονίζοντας, ότι ο αντισεισμικός σχεδιασμός, που ισχύει στην χώρα μας, είναι τέτοιος, ώστε να μη δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από σεισμούς τέτοιας έντασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ