Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28η Οκτωβρίου και εκ μέρος του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα εορτασμού και εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας και αποτελεί φωτεινό ορόσημο στην ιστορική πορεία του ελληνικού λαού και στην πάλη της ανθρωπότητας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

Ο αδελφός Κυπριακός λαός μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από εκείνες του πολέμου κατά του φασισμού, συνεχίζει σήμερα το δικό του αγώνα για ειρηνική λύση του Κυπριακού. Στον αγώνα αυτό, όλοι μας εμπνεόμαστε από τα ιδανικά της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της προόδου, που ενέπνευσαν τους μαχητές του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάλι επίκαιρο. Κατά το ιστορικό έπος του ’40, οι Έλληνες έδειξαν σ’ όλη την ανθρωπότητα με τη στάση τους, ότι ξέρουν να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπειά τους, αψηφώντας τους κινδύνους και το θάνατο.

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε συνειδητά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να αγωνιζόμαστε για το καλό της πατρίδας και να είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας.

Τιμή και δόξα στους αγώνες και τους αγωνιστές της ελευθερίας, οι οποίοι πολέμησαν για την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια.

Είναι η πηγή της δύναμής μας, είναι η πηγή να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια καλύτερη ζωή, για μια ισχυρή και οικονομικά ανεξάρτητη Ελλάδα.

Mε τους πιο θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Μενεγάκης
Αντιπρόεδρος ΣΑΕ
Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ