Του Κώστα Παναγόπουλου
costasgp@yahoo.gr

Η πατρίδα προκόβει και υψώνεται όταν προσέρχεται στη Θεία Λειτουργία και σύσσωμη παίρνει αντίδωρο μετά από τη Θεία Μετάληψη. Τέτοια Ελλάδα γνωρίζουμε και άλλη Ελλάδα δεν ευχόμαστε μέχρι να τελειώσουν οι αιώνες. Ελλάδα χωρίς Ορθοδοξία είναι μια στείρα Ελλάδα που ούτε να τη βλέπουμε μπροστά μας, ούτε να την ξέρουμε δε θέλουμε, δυνάμενοι κιόλας να πούμε πως δε θέλουμε να είμαστε Έλληνες, αν δεν είμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες.

Δεν αναγνωρίζουμε Ελλάδα χωρίς την ευλογία του Θεού. Δεν αναγνωρίζουμε Πατρίδα χωρίς ιερείς ορθοδόξους που κλίνουμε γόνυ στο ράσο τους. Ελλάδα χωρίς πνευματικότητα δεν είναι Πατρίδα δική μας. Επιδιώκουμε Ελλάς χαριτωμένη. Αγαπούμε Ελλάς ασκητική. Επιθυμούμε Ελλάς δεόμενη.

Οι Έλληνες έχουμε Πίστη για την οποία στεκόμαστε ορθοί και αμυνόμαστε μέχρι θανάτου. Έχουμε βρει Ιησού, Υιό του Θεού και Σωτήρα, τον Οποίον τιμούμε και δοξάζουμε και του Οποίου το Σώμα και το Αίμα μεταλαμβάνουμε με φόβο Θεού και κατόπιν καθαρής εξομολόγησης στο πετραχήλι του παπά της ενορίας μας.

Οι Έλληνες έχουμε Μητέρα, όντως Θεοτόκο, Δέσποινα όλου του κόσμου και Οδηγήτρια λαών ορθοδόξων και Μητέρα του Θεού ημών. Έχουμε βρει Μητέρα Τιμιωτέρα των Χερουβίμ και Ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ.

Οι Έλληνες τιμούμε τους Αγίους και τους έχουμε μέσα στη ζωή μας. Ζεματίστηκαν, εγδάρησαν, τρυπήθηκαν, λοιδορήθηκαν, μπήκανε κάτω από τα ξίφη, κι όμως οι Άγιοι αγίασαν με το στόμα γεμάτο Ιησού και το σώμα γεμάτο καψίματα.

Αδίστακτα εμείς οι Έλληνες δηλώνουμε Πίστη έως τέλους γιατί βιώνουμε Πίστη ζωντανή που δεν την ανταλλάσουμε με τίποτα. Οι Άγιοι προστατεύουν τα σπίτια μας, ο Κύριος σκορπάει θεραπείες, η Παναγία νανουρίζει τα παιδιά μας και οι μητέρες είναι δεύτερες μητέρες, γιατί Πρώτη είναι πάντα η Θεοτόκος για όλα τα μικρά ελληνόπουλα που είναι να ζήσουν ως Έλληνες.

Δε φοβάται ο Έλληνας ανθρώπους παρά μόνον τον Θεό φοβάται και δεν υπολογίζει από ανθρώπινα. Γι’ αυτό δεν παραδίδουμε τίποτα μέχρι να τελειώσουν οι αιώνες. Ούτε χιλιοστό της Πίστεως μας. Ούτε χαλίκι του περίβολου ενός εκάστου εκ των ναών μας. Ούτε τίποτα που είναι ιερό. Ούτε τίποτα που είναι άγιο.

Κ.Γ.Π – Δεκέμβριος 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ