ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Προς
Προέδρους Οργανισμών και Συλλόγων Μονάχου
Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Σχολικών Επιτροπών Μονάχου.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

o Βαυαρός Πρωθυπουργός κ. Χορστ Σέεχοφερ ίδρυσε επίσημα το Μάρτιο 2010 τον „Σύνδεσμο Αξιών Βαυαρίας, μαζί δυναμικά για παιδιά και νεολαία“ (Wertebündnis Bayern. Gemeinsam stark für Kinder, Jugendliche und junge Erwachsene), με σκοπό την καλλιέργεια και τη μεταλαμπάδευση των αξιών στη νεολαία. Περισσότερες πληροφο ρίες μπορείτε να έχετε από τη διεύθυνση: www.bayern.de/Wertebuendnis-Bayern.

Στη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μετέχουν ενεργά 70 οργανισμοί και σύλλογοι, εκπρόσωποι της βαυρικής κοινωνίας. Προσκλήθηκα από την Βαυαρική Καγγελαρία να γίνω μέλος του „Συνδέσμου Αξιών Βαυαρίας“ και να εκπροσωπώ την Εκκλησία μας στο θεσμό αυτό.

Σε διάφορες συναντήσεις μου με εκπροσώπους των μελών του „Συνδέσμου Αξιών Βαυα ρίας“ τόνισα τη δυνατότητα της δικτύωσης της ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας και των συλλόγων που έχουν σχέση μ’ αυτήν, με το „Σύνδεσμο Αξιών Βαυαρίας“ και των ποικίλων δυνατοτήτων του. Τη πρότασή μου αποδέχθηκαν με ικανοποίηση τόσο η Βαυαρική Καγγελαρία, όσο και ο Σύνδεσμος των Βαυαρών Εκπαιδευτικών, οποίος και διοργανώνει ένα διετές πρόγραμμα με τίτλο: “WERTvoll MITeinander”.

Για το λόγο αυτό προσκαλώ εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους Σχολικών Επιτροπών, γονείς και προέδρους των ελληνικών συλλόγων Μονάχου σε μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με το θεσμό, τις επιδιώξεις του και τη πρακτική εφαρμογή των στόχων του.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 στις 4 μ.μ. στο Πνευματι κό Κέντρο της Εκκλησίας μας, Ungererstr. 131, 80805 München.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους μου θα αναπτύξει τους στόχους του “Συνδέ σμου Αξιών Βαυαρίας“ η κ. Birgit Kleinhappl (Βαυαρική Καγγελαρία). Ακολού θως η πρόεδρος του Βαυαρικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών κ. Waltraud Lucic θα αναφερ θεί σε πρόγραμμα εφαρμογής των στόχων στην εκπαίδευση.

Θα χαρώ να σας χαιρετίσω στη συνάντηση αυτή. Παρακαλώ όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με το συνημμένο έντυπο ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: am@ellines.de.

Με ευχές

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας
π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου.

Vordruck «Rückantwort», bitte ausfüllen und per Fax an die

Griechisch-Orthodoxe Metropolie von Deutschland
Ungererstraße 131
80805 München

schicken.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ