Έτοιμα τα βιβλία «Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου» από τη συγγραφική ομάδα «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» και «Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος» από ομάδα καταξιωμένων συγγραφέων.

Τα «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» αποτελούν εδώ και μία δεκαετία τη μαθητική συγγραφική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατάφεραν μέσα από το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» να… μεγαλώσουν, με τη συνεργασία και άλλων σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα για τη δημιουργία του νέου τους βιβλίου με τίτλο «ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» (εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια) συνεργάστηκαν:

 

  • 250 μαθητές και μαθήτριες από
  • 13 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, 2o Δ.Σ. Αγ. Ι. ΡΕΝΤΗ «ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ», Δ.Σ. ΑΔΕΛΕ (ΡΕθΥΜΝΟ), 13o Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 1ο Δ.Σ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, 1ο Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, 3o Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, 5ο Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, 8ο Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΑθΑΜΑΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, ΚΒ΄ Δ.Σ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ – Κύπρος)
  • 21 εκπαιδευτικοί – συντονιστές και
  • 2 συγγραφείς (Ιφιγένεια Μαστρογιάννη και Κώστας Πούλος)

Εκτός από το βιβλίο «Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου» στο φετινό πρόγραμμα δημιουργήθηκε και ένα βιβλίο ΓΙΑ τα Μικρά Μολύβια από ομάδα καταξιωμένων συγγραφέων με τίτλο «Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος» (Συλλογή διηγηµάτων από τους συγγραφείς: Σοφία Γραµµόζη-Σωπίκη, Χρήστο Δηµόπουλο, Ελπιδοφόρο Ιντζέµπελη, Ιφιγένεια Μαστρογιάννη, Βιβή Ματσούκα και Δηµήτρη Χριστακόπουλο.)

Η επίσημη παρουσίαση και των δύο βιβλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 (στις 10π.μ.), στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24). Θα προλογίσουν οι συγγραφείς, Ιφιγένεια Μαστρογιάννη, Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη, Βιβή Ματσούκα, Κώστας Πούλος, Χρήστος Δημόπουλος, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και Δημήτρης Χριστακόπουλος. Θα συντονίσουν οι εκπαιδευτικοί Βάσω Αρβανίτη και Γιάννης Ζαχαρόπουλος. Η φετινή προσπάθεια είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των βιβλιοθηκών των μονοθέσιων σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ. Στα σχολεία αυτά θα διατεθεί μέρος των εσόδων.

Δυο λόγια για τα βιβλία:

Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου: Ο Χρύσανθος, ένα ντροπαλό και φοβισμένο παιδί, ταξιδεύει με τρόπο μαγικό στις χώρες της Μεσογείου αποδεικνύοντας πως, όταν κανείς πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμη της φιλίας, μπορεί να καταφέρει… να κρατήσει τον κόσμο στα χέρια του.

Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος: Ιστορίες γεμάτες νοσταλγία και αισιόδοξα μηνύματα, μας ταξιδεύουν νοερά, σε μια… άγνωστη Ήπειρο.

Γιάννης Ζαχαρόπουλος

Εκπαιδευτικός – συγγραφέας

(Ιδρυτής – συντονιστής της συγγραφικής ομάδας ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ