Με πρόσκληση της Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της τριήμερης Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία ΕΥΕ 2014 που φιλοξένησε αυτό το σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μαζί με άλλους 5000 νέους και νέες από όλη την Ευρώπη, δέκα νέοι από τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρόσκληση της ευρωβουλευτή καθ. Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Το EYE 2014 περιελάμβανε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων με κοινό σύνθημα “ιδέες για μια καλύτερη Ευρώπη” και κεντρικούς άξονες την ανεργία των νέων, την ψηφιακή επανάσταση, τη βιώσιμη ανάπτυξη , τις ευρωπαϊκές αξίες και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νέοι από τα 28 κράτη μέλη, τα υποψήφια προς ένταξη κράτη και τις γειτονικές χώρες, ηλικίας 16 έως 30 χρονών κλήθηκαν να εκφράσουν τις ιδέες τους για την Ευρώπη του αύριο.

Εκπροσωπώντας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014 και ΜΚΟ της πόλης, οι δέκα νέοι θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία από τις 9-11 Μαΐου στο Στρασβούργο να συναντηθούν με αξιωματούχους της ΕΕ, να ενημερωθούν από ομιλητές δεκάδων ευρωπαϊκών ενώσεων νεολαίας, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια ρόλων, να καταθέσουν τις ανησυχίες και τις απόψεις τους σε εργαστήρια ιδεών, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν διαπιστώνω πως δράσεις που φέρνουν σε επαφή τους ευρωπαίους πολίτες, κυρίως τους νέους, με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αποκαλύπτουν το θετικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενημέρωσή τους είναι μέγιστη υποχρέωσή μας, αν θέλουμε την επανεκκίνηση της κουρασμένης Ευρώπης. Η συμμετοχή τους είναι η μόνη ελπίδα για το μέλλον της», δήλωσε η κα Παλιαδέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ