ΛΟΝΔΙΝΟ. Την 11η Ιουνίου, Εορτή του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Βαρθολομαίου, άγει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α’. Είναι μεγάλη τιμή ημών των Ελλήνων Ορθοδόξων που έχουμε μια τέτοια, παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας, προσωπικότητα, στο τιμόνι της Πρωτόθρονης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Αξίζει οπωσδήποτε να αναφέρουμε ότι η Ελληνορθόδοξη Ομογένεια της Μεγ. Βρετανίας, υπό την πεφωτισμένη πνευματική καθοδήγηση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και Επαρχία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Οι καιροί και οι ημέρες που ζούμε έχουν μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα. Χαρακτηρίζονται από τα στοιχεία του διαλόγου και της πρόκλησης. Έτσι, έχουμε υποχρέωση ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να έχουμε λόγο για όλα, όχι μόνο για την Εκκλησία και τη Θεολογία, αλλά και για κοινωνικά θέματα, όπως είναι το Περιβάλλον, στην προστασία του οποίου η Αυτού Θειότης Παναγιότης έχει αφιερώσει πολύ κόπο και πολλούς και ευγενικούς αγώνες, διοργανώνοντας Οικολογικά Συνέδρια, δίνοντας διαλέξεις, προσευχόμενος για το «ποίημα» του Μεγάλου Δημιουργού και γενικά πρωτοστατώντας στις αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες, που θα το τοποθετήσουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ισχυρών ηγετών της γης, οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις κατάλληλες προς τούτο αποφάσεις.

Η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου οργάνωσε την Τρίτη 8η Ιουνίου ειδική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Πατριάρχη του Γένους μας. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης, Ιερ. Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Kingston, ομίλησε με εξαιρετική γλαφυρότητα, με πλουσιότατο λόγο και με προφανή αισθήματα αγάπης, τιμής και σεβασμού, για την ζωή, την προσωπικότητα και το πολυποίκιλο έργο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Στο τέλος, ως κατακλείδα, της εκδήλωσης, εψάλλη η φήμη του Πατριάρχη μας: «Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου Πολλά τα Έτη»!

Κατόπιν, οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη», υπό την προεδρία της κας. Εύας Χρήστου, δεξιώθηκαν όλους τους παρευρισκομένους, με πλούσια κεράσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ