Ζωντανή σύνδεση μέσω internet με την Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών συλλόγων «Ασκληπιός» κύριος Διαμαντής Γκίκας απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκομένους. Και στον κύριο Γκίκα απονεμήθει τιμητική διάκριση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ « ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ»

Τιμητική βράβευση του στιχουργού Κώστα Βίρβου. Την τιμητική πλακέτα απονέμει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Δημήτριος Μαραβέλιας.

Ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου«Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, πραγματοποίησαν το Σάββατο 26 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του ιστορικού πύργου «Παλατάκι», εκδήλωση αφιερωμένη στους Θεσσαλούς μουσουργούς της δεκαετίας του ’50, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Σαμολαδά, Μπακάλη, Κολοκοτρώνη, Βίρβο.

Η εκδήλωση είχε διπλό χαρακτήρα. Αφενός να ταξιδέψουν μουσικοχορευτικά οι παρευρισκόμενοι σε παλιές ρομαντικές εποχές, -τότε που οι άνθρωποι αρκούνταν στα λίγα και η καλή παρέα στο ταβερνάκι της γειτονιάς ήταν το βάλσαμο για κάθε στεναχώρια-αφετέρου να τιμηθούν 3 προσωπικότητες της Θεσσαλίας.

Ο Τρικαλινός Κώστας Βίρβος που μας χάρισε πάνω από 2500 αγαπημένα τραγούδια, ο Λαρισαίος Σωτήρης Πράπας διεθνώς καταξιωμένος Καρδιοχειρούργος και διευθυντής του Καρδιοχειρουργικού του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και τέλος ο Διαμαντής Γκίκας από την Καλαμπάκα ,Έλληνας της Διασποράς που ζει στη Γερμανία και εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη δημιουργία τόσο της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών όσο και της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης.

«Και οι τρεις αυτοί άντρες με τα έργα τους μπήκαν στην καρδιά μας και την έκαναν να χτυπά πιο δυνατά», είπε η δημοσιογράφος και Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Σακκάς Αθανάσιος κάλεσε τους Θεσσαλούς της Αθήνας να έρθουν πιο κοντά προκειμένου να σηκώσουν όλοι μαζί τον πήχη της παράδοσης και του πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Ο μεγάλος στιχουργός Κώστας Βίρβος συγκινημένος που βρέθηκε στη γειτονιά του, όπως είπε χαρακτηριστικά, μιας που τον δένουν πολλά με το Χαϊδάρι, ευχαρίστησε τον κόσμο και έδειξε εντυπωσιασμένος από τη προσέλευση του.

Η παράσταση έχει αρχίσει, οι πρώτοι πελάτες έχουν έρθει και ο ταβερνιάρης παίρνει παραγγελίες.

Ο σπουδαίος γιατρός της καρδιοχειρουργικής , Σωτήρης Πράπας, παγκοσμίως γνωστός για την επιστημονική του δεινότητα, δια της συνεργάτιδας του κας Χρηστίδη Ν. έστειλε με τεχνολογικό τρόπο τους χαιρετισμούς του, φανερώνοντας ταυτόχρονα το μεγαλείο της απλότητάς του.

Συγκινησιακά φορτίστηκε η βραδιά όταν το Δ.Σ. της Θεσσαλικής Γης, όντας μέλος του Δ.Σ. της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων, μέσω τεχνολογικών μέσων κατάφερε και είχε απευθείας σύνδεση με τους Έλληνες της Διασποράς και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης « ΒΑΣ.ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ», Διαμαντή Γκίκα που ήταν και το τρίτο τιμώμενο πρόσωπο. «Στο πρόσωπό σου χαιρετάμε όλους τους Έλληνες ομογενείς και τους στέλνουμε την αγάπη μας» είπε η γραμματέας του Συλλόγου Μπακλαβά Μαρία, ενώ τα χειροκροτήματα του κόσμου έφταναν ως την Γερμανία συγκινώντας τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας που έλεγε «αισθάνομαι ότι είμαι στην Ελλάδα, είμαι κοντά σας…Σας ευχαριστώ» .

Εμπνευσμένη η μουσικοχορευτική παράσταση από χορευτικό του συλλόγου υπο την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Σωκράτη Παππά, που μας μετέφερε «στου Λινάρδου την Ταβέρνα» την δεκαετία του ‘50.

Το επταμελές συγκρότημα του Γιώργου και Γιάννη Γκίτσα από τα Τρίκαλα έκανε τον κόσμο να χορεύει μέχρι πρωϊας, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της Θεσσαλικής Γης ευχαρίστησαν τη σκηνογράφο Κατερίνα Καρτά, τους χορηγούς της εκδήλωσης Ζαχαροπλαστείο-Δημήτρη Γούναρη, Θωμά & Χαράλαμπο Καλογρίτσα ΑΕ, το Ανθοπωλείο «Δημιουργίες», τα Μεζεδοπωλεία «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ» ΚΑΙ «ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ», για τα τραπεζοκαθίσματα που διέθεσαν καθώς και το κανάλι Θεσσαλίας TRT που κάλυψε την όμορφη αυτή βραδιά.Η παράσταση έχει αρχίσει, οι πρώτοι πελάτες έχουν έρθει και ο ταβερνιάρης παίρνει παραγγελίες.

Φωτό: Βογιατζής Κωνσταντίνος
Πελάτες συνεχώς καταυθάνουν στο μαγαζί.
Η ατμόσφαιρα καθρεπτίζει τις παλιότερες εποχές όπου στο επίκεντρο της ψυχαγωγίας βρισκόταν η λαϊκή και αγνή καρδιά των ανθρώπων.
Μέλη του Δ.Σ. και του συλλόγου. Από αριστερά: Μπακλαβάς Χρήστος (μέλος του συλλόγου), Μαρία Μπακλαβά Στρατίκη(Γραμματέας του συλλόγου), Κωνσταντίνος Κοτρώτσιος (Ταμίας του συλλόγου), Αθανάσιος Σακκάς (Πρόεδρος του συλλόγου).
Τιμητική βράβευση του διευθυντή του καρδιοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» κυρίου Σωτήριου Πράπα. Την τιμητική πλακέτα παραλαμβάνει η κόρη του κυρία Βίκυ Πράπα. Την απονομή κάνουν η γραματέας του συλλόγου «Η Θεσσαλική Γη» κυρία Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη και ο ταμίας του συλλόγου κύριος Κωνσταντίνος Κοτρώτσιος.
Ζωντανή σύνδεση μέσω internet με την Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών συλλόγων «Ασκληπιός» κύριος Διαμαντής Γκίκας απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκομένους. Και στον κύριο Γκίκα απονεμήθει τιμητική διάκριση.
Ζωντανή σύνδεση μέσω internet με την Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών συλλόγων «Ασκληπιός» κύριος Διαμαντής Γκίκας απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκομένους. Και στον κύριο Γκίκα απονεμήθει τιμητική διάκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ