ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ (ΒΔ ΛΟΝΔΙΝΟΥ)

του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα

Μέσα στο πλαίσιο της ερανικής εκστρατείας, με σκοπό την ανέγερση του νέου βυζαντινού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη Κοινότητα στο Ηarrow ΒΔ Λονδίνου Επιχορηγημένη Πεζοπορία 3 μιλίων, την Κυριακή 20η Ιουνίου 2010, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Την Πεζοπορία αυτή οργάνωσαν οι ευγενικές κυρίες Μαίρη Νικολάου και Μαίρη Παπαπαύλου, με τις αντίστοιχες οικογένειές τους, στις οποίες η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος οφείλει θερμότατες ευχαριστίες. Έλαβαν μέρος 80 περιπατητές. Μεταξύ αυτών ήταν πολλά παιδιά του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος, καθώς επίσης και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας.

Όλοι οι περιπατητές τερμάτησαν την πορεία στο Κοινοτικό Κέντρο. Εκεί τους περίμεναν πλούσια κεράσματα, τα οποία είχαν ετοιμάσει οι οργανώτριες Κυρίες. Κατόπιν, ο π. Αναστάσιος προσέφερε ευγνωμόνως σε όσους και όσες έλαβαν μέρος στην Πεζοπορία ένα ωραίο Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Ύστερα άρχισαν να προσφέρονται τα χρήματα των επιχορηγήσεων. Το μέχρι στιγμής συλλεγέν ποσόν ανέρχεται στις £10.300, εκ των οποίων οι £3.640 είναι οι επιχορηγήσεις που συνέλεξε ο π. Αναστάσιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν η 5η χρονιά κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η Επιχορηγημένη Πεζοπορία. Το συνολικό ποσό που έχει μέχρι σήμερα συλλεγεί είναι £44.000, ενώ το συνολικό ποσό επιχορηγήσεων του π. Αναστασίου σ’αυτά τα πέντε χρόνια £11.695.

Το όνειρο της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος αρχίζει σιγά-σιγά να λαμβάνει σάρκα και οστά. Οι Άρχοντες της Κοινότητας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν το μεγαλόπνοο αυτό οικοδομικό πρόγραμμα. Τα μέλη και οι φίλοι της Κοινότητας έχουν αρχίζει να προσφέρουν απλόχερα στον ειδικό Έρανο, που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Αναμένουμε την ανταπόκριση και όλων των αδελφών Ομογενών, τους οποίους θα θέλαμε να έχουμε στο πλευρό μας για ηθική και υλική συμπαράσταση στην ευλογημένη και πατριωτική αυτή πορεία που έχουμε οργανώσει.

Αυτό που ξεκίνησε στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονος είναι ένα έργο ιδιαίτερο και σχεδόν μοναδικό. Για την ολοκλήρωσή του απαιτείται συσπείρωση και ομοψυχία ολόκληρης της Ομογένειας, καθώς επίσης και πνεύμα αλτρουϊσμού, εθελοντισμού και οπωσδήποτε πολλές και γενναιόδωρες οικονομικές προσφορές.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν την εισφορά τους για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος παρακαλούνται να γράψουν την επιταγή τους στο όνομα: “St. Panteleimon Greek Church” και να την αποστείλουν στην διεύθυνση: St. Panteleimon Greek Orthodox Church, 660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN, London, England.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ