Πρώτον:

Διαπιστώνει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τις ακόλουθες αποζημιώσεις:

Α.

  1. Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισεκ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Αυτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους
  2. Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισεκ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Το κατοχικό δάνειο είναι το μισό περίπου του ανωτέρω ποσού των 7,1 δισεκ. δολαρίων. Ανέρχεται σήμερα σε περίπου 54 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους.

Β.

  1. Οι αποζημιώσεις τω θυμάτων 100 Ολοκαυτωμάτων, (56.225 νεκροί ενδεικτικά).
  2. Οι αρχαιολογικοί θησαυροί, που άρπαξαν από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές.

Δεύτερον:

Συμπαραστέκεται στον αγώνα του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», του «Δικτύου των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών» και

  • Απαιτεί από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, να πράξει το ιστορικό της χρέος και να διεκδικήσει, επιτέλους, τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα, μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας αυτό το καθήκον.
  • Απαιτεί από τη γερμανική κυβέρνηση να πάψει να υπεκφεύγει, διαδίδοντας ψευδώς ότι τάχα έχει πληρώσει στο παρελθόν ή ότι δεν οφείλει τίποτα.

Τρίτον:

Καλεί τους θεσμικούς εκπρόσωπους του λαού μας, την προεδρία της δημοκρατίας, τη βουλή, τα κόμματα και τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις από το λαό και την νεολαία του, ν’ ασκήσουν την επιρροή τους προς την κυβέρνηση, προς τη Γερμανία και τους διεθνείς οργανισμούς, για να σταματήσει η προσβλητική αδικία εις βάρους του λαού και της χώρας μας.

Ας έχουν υπόψη όλοι: Και η Ελληνική Κυβέρνηση, που αδρανεί και η Γερμανική Κυβέρνηση που κωφεύει, ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται και ότι ο Ελληνικός Λαός δεν παραγράφει την ιστορία του.

Η καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση, για να γυρίσει οριστικά η μαύρη σελίδα του ναζισμού και για να προχωρήσουμε μπροστά σ’ ένα κοινό δημοκρατικό ευρωπαϊκό μέλλον, με σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες του ανθρώπου, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Επιμέλεια: Δαμιανός Βασιλειάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ