Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28η Οκτωβρίου και εκ μέρους όλων των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εορτασμού και εθνικής υπερηφάνειας και αποτελεί φωτεινό ορόσημο στην λαμπρή ιστορική πορεία του Ελληνικού λαού ενάντια στην υποδούλωση και την καταπάτηση των δημοκρατικών αξιών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο αδελφός Κυπριακός λαός μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από εκείνες του πολέμου κατά του φασισμού, συνεχίζει σήμερα το δικό του αγώνα για μια δίκαιη, ειρηνική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού Προβλήματος.

Σήμερα, το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάλι επίκαιρο, αφού για ακόμη μία φόρα, καλείται ο Ελληνικός λαός να πιστέψει στον εαυτό του και να αγωνιστεί σύσσωμος για μια καλύτερη ζωή, για μια ισχυρή και οικονομικά ανεξάρτητη Ελλάδα. Στον αγώνα αυτό, όλοι μας εμπνεόμαστε από τα ιδανικά της εθνικής ομοψυχίας, αλτρουισμού και αυτοθυσίας, που ενέπνευσαν τους μαχητές του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης.

Κατά το ιστορικό έπος του ’40, οι Έλληνες έδειξαν σ’ όλη την ανθρωπότητα με τη στάση τους, ότι ξέρουν να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπειά τους, αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες και κινδύνους.

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε συνειδητά την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να αγωνιζόμαστε για το καλό της Πατρίδας και να είμαστε περήφανοι για την ένδοξη ιστορία μας.

Τιμή και δόξα στους αγώνες και τους αγωνιστές της ελευθερίας, οι οποίοι πολέμησαν για την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια.

Mε τους πιο θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Ιωάννης Δάγωνας
Αντιπρόεδρος ΣΑΕ
Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά

Τορόντο, 26.10.2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ