Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, 30.6., σε αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Palace, σε συγκέντρωση στελεχών των Νομαρχιακών Συνελεύσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ν. Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου, των προέδρων των τεσσάρων ΝΟΔΕ του νομού Τ. Εμμανουηλίδη, Θ. Μητράκα, Μ. Τασούλη, Κ. Λαζού και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Α. Νούλη, αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, ο Π. Ψωμιάδης μίλησε ενώπιον χιλίων και πλέον στελεχών και φίλων της ΝΔ. Παρόντες, επίσης, πρόεδροι επιμελητηρίων, βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης κ.ά. Μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργοί Σ. Κούβελας, Γ. Σαλαγκούδης, Γ. Ορφανός, ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος της ΕΤ3 Τ. Σπηλιόπουλος, οι βουλευτές Σ. Αναστασιάδης, Κ. Γκιουλέκας, οι δήμαρχοι Λ. Κυρίζογλου, Μ. Γεράνης, Γ. Αλεξανδρή, Αρ. Αραμπατζής, Ν. Γιουτίκας, Γ. Ακτσελής, Γ. Καραγιάννης, Π. Πάσχος, Χ. Ασλανίδης, Στ. Λαφαζανίδης, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Β. Δημητρίου, Β. Καρακωνστάνογλου, Χρ. Καζαντζίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Χ. Αηδονόπουλος, Αν. Γερογιάννης, Κ. Εγγλέζος, Π. Μηλιαρά, Χρ. Γιαταγάνα, ο αν. Γραμματέας στη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Τζιτζικώστας, η Πρόεδρος Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Λ. Γούτα, η πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Α. Ευθυμίου, ο πολιτευτής Π. Κοκόρης.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος Δ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος τόνισε –καταχειροκροτούμενος- ότι η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Ψωμιάδη για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο Π. Ψωμιάδης, όπως είπε, είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης, σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ, και δεύτερον, γιατί «μας αντιπροσωπεύει απόλυτα η πρότασή του για την τοπική αυτοδιοίκηση», για «ουσιαστική αποκέντρωση».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό, ευχόμενος «να χειροκροτήσουμε τον Π. Ψωμιάδη νικητή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Π. Ψωμιάδης, ανεβαίνοντας στο βήμα ευχαρίστησε τους πολίτες, τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ αλλά και τον Β. Παπαγεωργόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε «35 χρόνια νικητή». «Δεν θα περιμένουμε», είπε, «την 7η Νοεμβρίου για να νικήσουμε, θα είμαστε νικητές πολύ νωρίτερα γιατί αυτό εισπράττω από την ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες που κάνω στους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα «το μεγάλο δάσκαλο Σωτήρη Κούβελα». «Ήταν αυτός», είπε, «που το 1986 άνοιξε τη νικηφόρα πορεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη». Ευχαρίστησε, επίσης, τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών οργανώσεων που διαχρονικά υπηρέτησαν τη ΝΔ, αλλά και τους νεοεκλεγέντες. Συνεχάρη όσους εξελέγησαν στα κεντρικά πολιτικά όργανα της ΝΔ και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους νομαρχιακούς συμβούλους, αντινομάρχες και εντεταλμένους συμβούλους. «Ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, νοιώθω για πρώτη φορά τη Νέα Δημοκρατία δίπλα μου» είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη.

Απευθυνόμενος στους παρισταμένους ζήτησε να αγκαλιάσουν την απόφαση για την υποψηφιότητα. «Προέρχομαι από εσάς, νοιάζομαι για εσάς, αγωνίζομαι για σας, και δεσμεύομαι ενώπιον σας, πως θα αγωνίζομαι και αύριο. Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική από την πίσω πόρτα, κανείς δεν μου χάρισε τίποτα. Μόνο σε εσάς έχω να δώσω λόγο, σε κανέναν άλλο».

«Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα ακούει και θα υπακούει στην κοινωνία. Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα εκφράζει τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας, τον πατριωτισμό και τη θρησκεία μας. Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που πιστεύει στην Ιδέα του Έθνους, της Πατρίδας, που αποβλέπει στην κοινωνική δικαιοσύνη, που σέβεται τον αγρότη, το μικρομεσαίο, τον εργάτη, το συνταξιούχο, αυτόν που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη. Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη με ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις, που δίνει βήμα στο αύριο του τόπου μας, που εμπιστεύεται τους νέους και τις νέες μας, τα φρέσκα πρόσωπα» τόνισε. «Όλη η Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, ενωνόμαστε σε μια δύναμη, για να χτίσουμε τη Μακεδονία που δικαιούμαστε» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι «Πρωταρχικό κριτήριο για κάθε επιλογή μας, για κάθε διεκδίκηση, είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης. Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και για τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως δουλειά και διάθεση. Απαιτείται πολιτική βούληση. Ο τόπος μας διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές που την καθιστούν σημείο αναφοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει φυσικά χαρίσματα, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορία και πολιτισμό που μπορούν να την ανεβάσουν πολύ ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Είναι τώρα η ώρα, να κινητοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και τις αρετές μας». «Να στρέψουμε το βλέμμα στην Ευρώπη, να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια, τους πόρους για την περιφερειακή ανάπτυξη και την πρόοδο, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία, στην ανάπτυξη. Την ώρα που οι συμπατριώτες μας στη Μακεδονία δίνουν αγώνα επιβίωσης εμείς έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα τους, όπως κάνουμε επί επτάμισι χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης» κατέληξε ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ