Αναφορά στην Ελλάδα σε επίσημη δεξίωση στο Μόναχο  από τον Βαυαρό καθηγητή της ηθικής κ. Θωμά Τρέμμελ.

Ο Βαυαρός καθηγητής της ηθικής κ. Θωμάς Τρέμμελ εκφώνησε στις 12 Ιουλίου 2012,  στην Καθολική Ακαδημία της Βαυαρίας τον πανηγυρικό λόγο στην ετήσια δεξίωση της Αρχιεπισκοπής Μονάχου και Φράισινγκ και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.  Ο καθηγητής κ. Δρ. Θωμάς Τρέμμελ είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής των Καθολικών της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Μονάχου και Φράισινγκ. Η Επιτροπή αυτή είναι ένα εκλεγμένο όργανο που αποτελείται από λαικούς, άνδρες και γυναίκες. Εκπροσωπεί  9 χιλιάδες συμβούλους των 748 Ενοριών της Αρχιεπισκοπής, τις 40 αρχιερατικές Επιτροπείες και τα μέλη των πολυπληθών Ιδρυμάτων, ομοσπονδιών συλλόγων και οργανώσεων της Αρχιεπισκοπής. Είναι ένα συμβουλευτικό όργανο του Αρχιεπισκόπου με μεγάλη απήχηση και αναγνώριση και με δυναμική παρέμβαση σε κοινωνικά θέματα.

Η μετάφραση της περικοπής της αναφοράς του στην Ελλάδα έγινε από τον π. Απόστολο Μαλαμούση.

«Χρειαζόμαστε όμως αξιοπιστία στη μαρτυρία για να μπορούμε να δείξουμε, ότι το μήνυμά μας απευθύνεται, χωρίς εξαίρεση, σ’όλους τους ανθρώπους και σκοπό έχει τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους. Ότι η αγάπη είναι πάνω απ’όλα, ότι η ελευθερία δεν είναι έννοια αποκλειστικά μόνο για λίγους και ότι η χριστιανική ευθύνη αγκαλιάζει όλη την κτίση. Αυτά μπορούμε μόνο μαζί να τα πετύχουμε.

Έργο μας είναι να εμφυτεύσουμε βαθύτερα αυτές τις έννοιες στους παγκόσμιους Οργανισμούς, να ξαναδούμε την ενωμένη Ευρώπη μέσω των ιδεών της ελευθερίας, της λογικής  και της ανθρώπινης αξίας και να την εμπνεύσουμε (την Ευρώπη) με τη θετική δύναμη των χριστιανικών αρχών.

Να μη σπαταλούμε λοιπόν την ενέργειά μας και τη δύναμή μας σε αντιπαραθέσεις. Χρωστούμε στους Έλληνες πολλά περισσότερα από ούζο και σουβλάκι.  Να μη μειώνουμε αυτή τη χώρα και τους κατοίκους της αναφερόμενοι στην οικονομική κρίση. Να είμαστε προσεκτικοί σε επιρρίψεις ευθυνών και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα αυτά για να μή πάσχουν από την προσπάθεια της σωτηρίας του Ευρώ δυσανάλογα και μάλιστα πρωτίστως οι ποιό αδύνατοι στις διάφορες χώρες.

Διότι τελικά πρόκειται όχι για το Ευρώ, αλλά για τους συγκεκριμμένους ανθρώπους. Η ιδέα της Ευρώπης βασίζεται στην αξία του ανθρώπου».

Η ομιλία του κ. Τρέμμελ έγινε  ενώπιον 500 επισήμων προσκεκλημένων της βαυαρικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ήταν οι Καρδινάλιοι κ.κ. Βέττερ και Μαρξ, ο Βαυαρός Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπένλε, η Δήμαρχος Μονάχου κ. Στρομπλ, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Βαυαρίας κ. Χούμπερ, ανώτατοι Δικαστικοί, εκπρόσωποι της Ευαγγελικής Εκκλησίας η πρόεδρος της Εβραικής Κονότητας Μονάχου κ. Κνόμπλοχ, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, του πολιτισμού, της τέχνης κ.λ.π. Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος και συγχάρηκε ιδιαίτερα τον ομιλητή και τον ευχαρίστησε για την αναφορά του στη Πατρίδα μας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ