Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή μας, τη Δ(ε)ρόπολη. Η επιβολή προστίμων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας, σε μία εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει, τις οδηγεί αδιαμφισβήτητα σε οικονομικό μαρασμό. Είμαστε πολίτες φιλήσυχοι και νομοταγείς, αποδίδοντας στο κράτος κάθε φόρο που απαιτείται, χωρίς όμως το τελευταίο να ανταμείψει (έστω και στο ελάχιστο) την περιοχή μας με έργα υποδομής, που της αναλογούν.

Ως εκ τούτου αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά, πως η αλβανική κυβέρνηση ποθεί διακαώς τον ξεριζωμό των συμπατριωτών μας που απέμειναν στα πάτρια εδάφη μας. Δέον να τονιστεί ιδιαίτερα, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που δίνουν ζωή στον τόπο μας, εκείνες που με την παροχή εργασίας σε συμπατριώτες μας διατηρούν ακόμη αναμμένη τη δάδα του ελληνισμού.

Εκτός των ανωτέρω, με πράξεις άκρως εκδικητικές, οι αλβανικές κρατικές αρχές έφθασαν στο σημείο να κλείσουν τη μοναδική εταιρία λεωφορείων «Δρόπολη», που εκτελούσε το δρομολόγιο Αργυρόκαστρο – Αθήνα. Η συγκεκριμένη εταιρία, με την ιστορική επωνυμία της περιοχής μας, ήταν εκείνη που προσέδιδε αισιοδοξία και εξυπηρέτηση στους κατοίκους της Άνω και Κάτω Δ(ε)ρόπολης.

Μετά από τέτοιου είδους ενέργειες, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε στο πλευρό των Δ(ε)ροπολιτών που πέφτουν θύματα της αλβανικής εθνικιστικής πολιτικής.

Επίσης, απαιτούμε από τις αλβανικές κρατικές αρχές και τους υπευθύνους των ανωτέρω εξοργιστικών πράξεων να σταματήσουν τις αποτροπιαστικές ενέργειες εναντίον των συμπατριωτών μας και να μην φέρουν εμπόδια σε γραμμή λεωφορείων που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την περιοχή μας.

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Δ(ε)ροπολιτών και θα καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον τους, έχοντας κατά νου οιονδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από εκείνον της τηρήσεως του νόμου και της φοροδιαφυγής.

Δηλώνουμε με στεντόρεια φωνή ότι θα μας βρείτε απέναντί σας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος: Μιχάλης Κυρούσης

Η Γ. Γραμματέας: Ηλέκτρα Κίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ