Κατερίνα Γιαννάκη

Στο όνομα ποιας ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ αλήθεια ομιλούν οι κύριοι εγκάθετοι της λεγόμενης ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ?

ΚΑΤΩ από ποιες διαδικασίες και πότε πήραν αποφάσεις να βγάζουν ψηφίσματα που θυμίζουν άλλες εποχές ,μαύρες εποχές για την δημοκρατία και την χώρα μας.

ΣΤΙΣ δύσκολες τούτες ώρες για την ΕΛΛΑΔΑ και τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ο λαός μας αντιστέκεται στην άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση των διεθνών τοκογλύφων και της ξένης χρηματιστηριακής ολιγαρχίας που χτυπούν αλύπητα τις λαϊκές κατακτήσεις που έγιναν με αίμα και θυσίες. Ο Ελληνικός λαός δικαιολογημένα αγανακτεί ενάντια στο σάπιο σύστημα που οδήγησε την χώρα μας στην χρεοκοπία. Αλήθεια αυτή ο Ομογένεια της Ιταλίας τι έχει να πει όταν κλείνουν σχολεία προξενεία Ελληνικές υπηρεσίες στο εξωτερικό;

ΑΧΝA δεν έβγαλαν για την πλήρη υποβάθμιση της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης ΤΙΠΟΤΑ δεν είπαν για τα χαράτσια που η αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει αντισυνταγματικές σε όλουs τους Έλληνες πολίτες και μέσο της επιπλέον φορολογίας ακινήτων και στους Έλληνες της Διασποράς που συμβαίνει να έχουν κάποιο μικρό ακίνητο στην Ελλάδα.

ΤΑ Ελληνόπουλα θέλησαν να εκφράσουν το δημοκρατικό τους φρόνημα με τις διαμαρτυρίες τους στις ξεπερασμένες μαθητικές παρελάσεις, ενάντια σε μια κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της που αποδιάρθρωσαν την δημόσια παιδεία την υγεία που κατάντησαν να ξεπουλούν τα πάντα στην χώρα μας.

ΤΕΛΟΣ όπως έγινε γνωστό οι διαμαρτυρίες δεν στράφηκαν στο πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας άλλα απέναντι στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Επομένως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχει ανάγκη της υπεράσπισης ατόμων που μόνο τον ρόλο του αυλοκόλακα μπορούν να παίξουν στον εκάστοτε ηγεμόνα /ακόμα και εάν είναι κάποιος που στο όνομα της θρησκείας και της οικογένειας έβαλε τον Ελληνικό λαό στον γύψο για μια επταετία.

ΚΑΛΑ θα κάνουν λοιπόν οι αυτοονομαζόμενοι εκπρόσωποι τηs Ιταλικής Ομογένειας να σιωπούν και να συμβαδίσουν αν μπορούν με τους αγώνες που κάνει ο Ελληνικός λαός για την τιμή και την υπόληψη του, πάνω απ όλα ακόμα και από τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις του.

ΤΟ Φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία και το κίνημα της Ελληνικής αποδημίας έχει βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις και ιστορία που δύσκολα μπορεί να αμαυρωθεί από κάποιους που είναι τελείως ξεκομμένοι από την Ελληνική πραγματικότητα και δεν έχουν ιστορία και μνήμη.

Κατερίνα Γιαννάκη
Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΣΑΕ
Ευρώπης Συντονίστρια Επιτροπής πολιτικών κ. α δικαιωμάτων

Ρώμη, Ιταλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ