Ο Κώστας Καρυπίδης δεν κατάφερε απλά να καταρρίψει, αλλά να συντρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness!

O Τεχνικός Επικεφαλής Aiki-Jujutsu Ελλάδος είναι πλέον ο νέος παγκόσμιος ρέκορμαν στην κατηγορία των περισσότερων ρίψεων αντιπάλων σε ένα λεπτό.

Ήταν μία μαγευτική βραδιά στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης που για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοξενούσε τους επίσημους επιθεωρητές της Παγκόσμιας Επιτροπής World Record Guiness από το Λονδίνο.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 29 ρίψεις αθλητών μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας μία συγκεκριμένη λαβή.

Ο Κώστας Καρυπίδης ανέβηκε στο τατάμι, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, και άρχισε την προετοιμασία του. Το κουδούνι της έναρξης φάνηκε ότι τον ξάφνιασε, αφού εκείνη την ώρα προσπαθούσε να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε την ενός λεπτού προσπάθεια.

Το στάδιο σίγασε απότομα και το μόνο που ακουγόταν ήταν ο ρυθμικός γδούπος των αθλητών στο τατάμι, στο ειδικό πάτωμα για πολεμικές τέχνες. Μερικοί μετρούσαν τις ρίψεις και ζητοκραύγασαν πριν την λήξη του χρόνου αγνώμονες του γεγονότος ότι ασχέτως πόσες ρίψεις πραγματοποίησε ο κ. Καρυπίδης, μερικές πιθανός να μη μετρούσαν λόγω του ότι δεν έγιναν σύμφωνα με τα πρότυπα.

5 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της προσπάθειας όλο το γήπεδο κοιτούσε το ρολόι.

30 λεπτά αργότερα η επιτροπή εισήλθε στον χώρο και ανακοίνωσε ότι ο κ. Καρυπίδης είχε καταρίψει / καταστρέψει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ με 51 ρίψεις!!!!!

Ήταν μαγική στιγμή. Ο Νομάρχης Έβρου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής έσπευσαν να συγχάρουν τον αθλητή και η τιμιτική πλακέτα έλαμψε στα χέρια του.

Ένα μεγάλο μπράβο και από εμάς που μας γέμισε χαρά και περηφάνια για τον τόπο μας.

Πηγή: www.pameevros.gr / www.godrama.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ