Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του λευκώματος “Daydreaming” του Σπύρου Παλούκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από τον ευρωβουλευτή κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον Υπουργό στο Βέλγιο, κύριο Χρήστο Δουλκερίδη.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο στην αίθουσα Yehudi Menuhin παρουσιάστηκε το λεύκωμα του Εδεσσαίου συγγραφέα και φωτογράφου Daydreaming: εκατό Έλληνες του Βελγίου ονειρεύονται την Ελλάδα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου.

Το βιβλίο αυτό -σύμφωνα με τα λεγόμενα των ομιλητών- καλλιεργεί ένα «ιδίωμα» πατριωτικού κοσμοπολιτισμού. Είναι μια σπουδή που συνδυάζει την παρατήρηση στα χνάρια της πολιτισμικής ανθρωπολογίας και τον στοχασμό με εργαλείο την καλλιτεχνική φωτογραφία. Η πορεία του δείχνει πως υπάρχουν βιβλία που διαγράφουν αργά και σταθερά την πορεία τους, κερδίζοντας βαθμηδόν την καρδιά των αναγνωστών, μακριά από τις επιταγές της μόδας, της επικαιρότητας, της αγοράς. Αποδεικνύει περίτρανα πως όταν υπάρχει ειλικρίνεια, όραμα, και διάθεση για δουλειά, δεν χρειάζονται πολυδάπανες επενδύσεις, ούτε πολιτικές σκοπιμότητες και περίπλοκες ιδέες.

Στο τέλος της βραδιάς, ο δημιουργός ευχαρίστησε το κοινό για την υποδοχή που του επιφύλασσε σ’ αυτήν την τελευταία και επετειακή παρουσίαση του λευκώματος των ονείρων, υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και αποκάλυψε το σχέδιο του για τη δημιουργία ενός φωτογραφικού παραμυθιού για την περιοχή της Έδεσσας με αφορμή τους εορτασμούς των εκατό χρόνων (2012) απ’ την απελευθέρωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ