
Πετυχημένη εκδήλωση από το Σύνδεσμο Θεσσαλονικέων της Αθήνας.
Με μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων της Αθήνας, στα πλαίσια της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, πραγματοποίησε στις 12 Φεβρουαρίου, την εκδήλωση-αφιέρωμα στις πόλεις της Ευρώπης που έχουν αδελφοποιηθεί με την Θεσσαλονίκη.
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Εριέττα Καραγιάννη – Χαμηλοθώρη, με τον δημοσιογράφο και μέλος του Δ.Σ. Κώστα Μαργαρίτη, παρουσίασε στο Πολεμικό Μουσείο τις ένδεκα μεγάλες πόλεις – αδελφές της Θεσσαλονίκης, τη Φιλιππούπολη, τη Μασσαλία, τη Νίκαια, τη Κολωνία, τη Λειψία, τη Μπολόνια, τη Λεμεσό, τη Κονστάντσα, τη Μπρατισλάβα, τη Κορυτσά και το Δυρράχιο, για τις οποίες προβλήθηκαν σύντομα φιλμάκια.
Παρόντες δήμαρχοι, πρέσβεις και πρόξενοι εκπρόσωποι των πόλεων αυτών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους λόγους της αδελφοποίησης της κάθε πόλης με τη Θεσσαλονίκη, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές ακροατήριο.
Η εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκλεισε με την παρουσία χορευτικού συγκροτήματος που χόρεψε γνωστούς χορούς της Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι της επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.
Σημειώνεται οτι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται όλες μαζί σε μια εκδήλωση οι Ευρωπαίες πόλεις αδελφές της Θεσσαλονίκης..





