Ο τρικαλινός στην καταγωγή γιατρός και επιχειρηματίας στη Γερμανία κ. Μπούλμπος στο δημαρχείο Τρικάλων.

Στο δημαρχείο Τρικάλων βρέθηκε  ο τρικαλινός στην καταγωγή- από τη Χρυσομηλιά- γιατρός και επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Μπούλμπος, ο οποίος δραστηριοποιείται με επιτυχία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη πόλης Castrop-Rauxel. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση προϋποθέσεων συνεργασίας με το Δήμο Τρικκαίων σε διάφορους τομείς, όπως είναι η ενέργεια, ο πρωτογενής τομέας αλλά και η αποκομιδή των σκουπιδιών. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, ενώ βαρύτητα δόθηκε κυρίως στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας αυτή την περίοδο και αν μπορεί να προσελκύσει Γερμανούς επενδυτές. Στο τραπέζι της συζήτησης στην οποία συμμετείχε και η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα, έπεσαν διάφορες προτάσεις, όπως επί παραδείγματι  να εξεταστεί η προοπτική της επίσκεψης τουριστών από τη Γερμανία τρίτης ηλικίας στην περιοχή μας μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Λάππα. Πάντως όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το επόμενο χρονικό διάστημα όπου αποτελεί πλέον γεγονός η αδελφοποίηση της  πόλης Castrop-Rauxel και των Τρικάλων.

Ταξίδι στη Γερμανία πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα η αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων κ. Βάσω Κάκλα, η οποία  συμμετείχε ως προσκεκλημένη του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων και του  γιατρού και επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνου Μπούλμπου ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο του αρχηγού της αποστολής του ΔΣ του Χ.Ο.Τ.  κ. Δημητρίου Αλέκου. Στην πόλη Castrop-Rauxel έγινε δεκτή από το Δήμαρχο κ. Johannes Beisenhertz που τη διαβεβαίωσε, ότι το ΔΣ  θα υπερψηφίσει την αδελφοποίηση της πόλης Castrop-Rauxel και της πόλης των Τρικάλων. Η αδελφοποίηση θα γίνει πάνω σε θέματα παιδείας (ανταλλαγές μαθητών, σπουδαστών, και εκπαιδευτικών προγραμμάτων)πολιτισμού( ανταλλαγές πολιτιστικών αγαθών, ομάδων)  και οικονομίας.

Η κ. Κάκλα  τόνισε ότι η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα συμβάλει  στη σύγκλιση των δύο λαών. Η Ευρώπη πρέπει να αντλήσει τη δύναμη από τη φιλία των λαών της και να ενώσει ,αυτό που η πολιτική χωρίζει. Στο 12ο  διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ  που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Agora η Αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τη ελληνική ομογένεια, που αριθμεί πολλά μέλη και είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κος Ιωάννης Παπαδόπουλος. Ύστερα από αυτό ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του χορευτικού προγράμματος . Στην εκδήλωση η κ. Κάκλα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη της Περιοχής κ.Gay Suberkrub ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να παραβρεθεί στα μέρη μας .Εντυπωσιακό ήταν το κλείσιμο της βραδιάς όταν όλα τα ελληνόπουλα ζητωκραύγασαν τη νίκη της  εθνικής και την πρόκριση της εθνικής ομάδας στους οκτώ.

Πολλή σημαντική ήταν και η συνάντηση της εκπροσώπου του Δήμου  κας Κάκλα με τον Γερμανό Βουλευτή του SPD κ.Frank Schwabe. Η Αντιδήμαρχος περιέγραψε την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας  τόνισε την αύξηση της ανεργίας, τις δραματικές μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων τα κλειστά καταστήματα και τις επιχειρήσεις, τις αυτοκτονίες που για τους Έλληνες είναι μια κατάσταση αδιέξοδης πολιτικής και ζήτησε από τον κ. Schwabe να μεταφέρει στην ομάδα  του την ανάγκη αλληλεγγύης και στήριξης της Ελλάδας επισημαίνοντας την πίστη της στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας. Ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και υπάρχουν προτάσεις  για επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος του μνημονίου. Επίσης δήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή το Σεπτέμβριο μαζί με τον συντοπίτη επιχειρηματία  κ. Κωνσταντίνο Μπούλμπο .

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ