Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε  με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε. και Βουλευτή Βικτώριας της Αυστραλίας κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, εξήρε τον ρόλο των ομογενών Βουλευτών που εκλέγονται σε Κοινοβούλια άλλων χωρών και υπογράμμισε την ανάγκη της περαιτέρω συνεργασίας τους με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να επιτελέσουν ρόλο πρεσβευτών της Ελλάδας στα Κοινοβούλια που εκπροσωπούν.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

«Με πολύ χαρά σας υποδεχόμαστε όλους εσάς, τους εκλεκτούς συναδέλφους που τιμάτε την Ελλάδα. Μας κάνετε να αισθανόμαστε υπερήφανοι, γνωρίζοντας πως είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις χώρες σας.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες Βουλευτές των ξένων Κοινοβουλίων μπορούν να διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδας, πάντοτε, πολλώ δε μάλλον κατά τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας. Γνωρίζω τη μεγάλη αγωνία σας για την Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα και το προνόμιο της ψυχραιμίας που σας χαρακτηρίζει λόγω της απόστασης από τη χώρα. Μπορείτε έτσι να παρατηρήσετε την ελληνική πραγματικότητα με μεγαλύτερη διαύγεια και να μας δώσετε τις απαραίτητες συμβουλές σας.

Είναι πολύ χρήσιμος ο δικός σας ρόλος, καθώς μπορείτε να περάσετε τις ελληνικές απόψεις στα Κοινοβούλια που μετέχετε αλλά και στα διάφορα λόμπι, ενώ είναι δική μας υποχρέωση να σας τροφοδοτήσουμε με τα σωστά επιχειρήματα προκειμένου να αναδείξετε και να αναπτύξετε τις απόψεις μας. Είναι μια διαδικασία η οποία δεν πρέπει να μείνει απλά και τυπικά στο πλαίσιο μιας φιλίας αλλά να γίνει πιο ουσιαστική, προκειμένου να είναι και πιο αποτελεσματική  και πιο αποδοτική.

Είμαι σίγουρος ότι κι εσείς θα ανταποκριθείτε πλήρως στο εθνικό μας καθήκον, σε αυτή τη δύσκολη ώρα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Πανταζόπουλος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την ανάληψη των καθηκόντων του και αναφέρθηκε στην στήριξη που έχει παράσχει ο κ. Μεϊμαράκης διαχρονικά στους Έλληνες της διασποράς, από όποιο πολιτικό μετερίζι βρέθηκε.

Ο κ. Πανταζόπολος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Γνωρίζουμε την πολιτική σας δράση, είστε γνώστης της πολιτικής ζωής και της διασποράς και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διατηρήσουμε τις πολύ καλές επαφές που έχουμε με την Ελλάδα από το 1996. Οι Έλληνες όπου έχουν βρεθεί διαπρέπουν σε επίπεδο επιστημονικό, εργασιακό αλλά και πολιτικό. Η δύναμή μας είναι όταν είμαστε οργανωμένοι.

Έτσι δημιουργήθηκε και η Πα.Δ.Ε.Ε. για τους Έλληνες Βουλευτές που συμμετέχουν σε ξένα Κοινοβούλια και συνεργάζονται μέσω της Πα.Δ.Ε.Ε. με τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Ομάδες Φιλίας.

Επιθυμούμε το καλύτερο για την Ελλάδα και δουλεύουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ενόψει των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ